humor

 • op tijd een wijsheid en een lach

  wijsheden :

  het zou interessant zijn voor mieren, te weten waarom ze een groot stuk van de dag een boom op en aflopen,

  of voor kikkers...

  te weten dat een reiger gevaarlijk voor hen blijft, al lijkt hij hoe hoger in de lucht op een mus.  o.c.

  een lach :

  Lachen http://www.candidcamera.be/Peulengaleis/Jehaan+%26+Petrik+legendarische+eightiesband/gjqgqL5PJlE%3Ff%3Dplaylists%26app%3Dyoutube_gdata.html 

  voor de oprecht zoekende spiritueel ingestelde mens  :

  http://dichterbijdeziel.skynetblogs.be

  vandaag TAO-bedenkingen

   

   

 • Symboliek Ronde Vlaanderen uitslag

  Ronde van VL. Symbolisch bekeken:mooi was dat iemand uit een meertalig land waar men geen problemen maakt communautair gezien,dat die in Vlaanderen op het hoogste schavotje stond tussen een Vlaming (met Belgische driekleur)en een Waal,beide vrienden.Goed dat er geen Vlaams kampioenschap bestaat, een kampioen met gele ...trui én leeuw (symbool wereldse macht) in't peleton, dat zou geen sportief zicht zijn.

  octo

  http://www.skynet.be/nieuws-sport/sport/wielrennen/detail_het-gouden-engeltje-van-cancellara?id=646122&pagenb=1&show_comments=1#2271780 

 • Humoristische Satire van de bovenste plank !

  http://www.socialisme.be/lsp/archief/2010/04/03/column.html 

  Ik had het niet beter kunnen schrijven. Daarom dat ik anderen aan het woord laat.

 • Onwaarschijnlijke Voorspellingen,cabarettekst

  bron youtube : Michael Moore e.a.

  Onwaarschijnlijke voorspellingen in cabaretvorm

  Een aantal dingen op deze planeet zijn goed geregeld. In bepaalde delen van de VS en Japan zijn huizen in aardbevingszones zo gebouwd dat ze tegen schokken tussen nul en boven zeven op de schaal van Richter kunnen. In Haïti hebben ze er zo geen kunnen bouwen omdat een nog te groot deel van de mensheid zijn leiders laat begaan. Al komen ze met miljoenen op straat tegen een oorlog…als daar dan geen algemene staking op volgt, doen ‘zij’, de leiders, de zin van diegenen die de grondstoffen en grote fabrieken bezitten. In andere landen doen mensen alles naar de zin van de leiders omdat dat de wil van bepaalde profeten zou zijn…en altijd draait het om geld. 

  Nu zou je kunnen zeggen, vanaf 2011 schaft men het geld af en alle geld moet nog dit jaar uitgegeven worden, huizen verkopen mag vanaf volgende week niet meer en van dan af kan je ze alleen nog ruilen of wegschenken.  Profiteer er van want lonen worden van af oktober dit jaar niet meer uitbetaald…alle werk wordt van dan af vrijwillig gedaan en georganiseerd.

  De prijzen voor voedsel zullen, zoals nu, ook in Haïti niet meer kunnen stijgen, want tot ze ginder hun land weer op orde zullen hebben, gaan ze het van de minder onfortuinlijke boeren in de rijkere gewesten krijgen. Gratis. Simpel toch, produceren en verdelen.

  Aanvankelijk zal er wel protest zijn tegen deze gang van zaken, maar de parlementen overal ter wereld zijn bezet door arbeiders, zelfstandige distributeurs,  boeren en andere kleine en middelgrote ondernemers; de zittende regeringen naar huis gestuurd en vervangen. Dit alles na internationale verkiezingen waarbij in een eerste ronde een algemeen programma werd goedgekeurd ( http://bloggen.be.conscience2008 ) en in een tweede ronde gestemd werd op de kandidaten die op de 15 projectlijsten voorkwamen. 

  Munitie –en wapenfabrieken zullen wereldwijd worden bezet en alleen de politie heeft nog het recht van wapens te dragen. Aandeelhoudersbeurzen afgeschaft en de banken worden ruilcentra waar je jouw kleine Fiat tegen een Opel Corsa kan ruilen, wat ook in de garages of gewoon onder mekaar kan natuurlijk.   Je hebt een nieuwe PC nodig, je bestelt en je vraag gaat rechtstreeks naar het fabriek…je moet daar geen gewoonte van maken, want diegenen die er het langst zonder zitten, komen het eerst aan de beurt. Er zijn genoeg noden die met de huidige productiemiddelen ruimschoots kunnen worden voldaan.       Fabrieken hoeven niet te sluiten. Bovendien, men zal geen nutteloos werk meer willen doen, wat veel minder verplaatsingen vereist en beter is voor het milieu.      

  De consument heeft enkel een probleem met meer te willen kopen als de productie niet volgen kan. Men zal niet meer kunnen klagen over gebrek aan geld, maar over gebrek aan willen werken.  Er kan weer tijd komen om weer je eigen koeken te bakken in plaats van aan de band te gaan staan in een koekjesfabriek. Niet dat die fabrieken zullen moeten sluiten. In cafés zal het plezanter worden, want je betaald, sorry trakteert,  in een groep van zeven niet iedereen, sociaal verplicht een pint terug.  Caféhouders zullen zich niet verplicht voelen van maar die en die soorten bieren mogen in te doen. Kwaliteit van zijn wordt op alle manieren belangrijker dan kwantiteit. Casino’s ?...overbodig net als een reeks andere dingen zoals : (stel zelf maar voor)

  Natuurlijk, allerlei soorten karaktertrekken van de mens kennende, er zal wel schaarste ontstaan in sommige gevallen, wie weet wordt er niet door al of niet terreurgroepen een terugkeer naar de goede oude tijd geëist. Werk aan de winkel dus voor alle fanaten van politiefeuilletons.   

  Al het bovenstaande, gesteld dat, uit frustratie met het feit dat het werklozenleger blijft aangroeien en de  werknemers er bijvoorbeeld niet in slagen van bijvoorbeeld een op (voorlopig) Europese schaal genationaliseerde automobielgroep  voor Opel of meer en meer andere merken af te dwingen en de economische situatie van meer en meer sectoren in de richting van algemeen bankroet evolueert en men wereldwijd voor een meer sociaal-isme kiezen wil. Hopelijk leiden er inderdaad vele wegen naar Rome. (zie de FV-linken) 29/01/10 octo

  meer cabaret, essays,...via http://dichterbijdeziel.skunetblogs.be

   

 • Stamkroegvergadering deel II

   100_1163

  foto : sponsor van de avond Wim, gelukkige verjaardag

  keigoed t-shirt trouwens 'FROGS SAY NO TO WAR !'

  http://wimtattoo.blogspot.com/ 

  Stamkroegvergadering deel II

  Deel I http://filosofischverzet.skynetblogs.be/post/6263905/geld-waardeloos-stamkroegvergadering-

  Deel II. Naar aanleiding van een uitnodiging van de die avond ruimschoots met bonnetjes trakterende stadsdichter W.T., kwamen een deel van de debateurs van de stamkroegvergadering deel I weer in conclaaf bij mekaar en gezien de uitzonderlijke economische toestand en politiek benarder wordende wereldsituatie, riepen ze de Republiek Orschot uit. Groot Orschot nog wel. De grondwet kon min of meer afgeleid worden uit de standpunten van de voorbereidende stichtingsvergadering, behandeld onder deel I. hierboven.

  Veel aandacht ging deze keer uit naar de regeringsvorming en de verdeling der mandaten. De enige voorbereidende actie tot het uitroepen van de republiek, had er in bestaan van op de dag van de Vlaams-Euroopese verkiezingen vorige week een ludieke tegenaktie te organiseren, namelijk, de verkiezing van diegenen die de beste tomatensaus kon maken. Deze verkiezingen waren  voor het eerst in de Orschotse Geschiedenis een ernstig concurrent voor de staatsverkiezingsmachine.

  Wat betreft de keuze voor het ambt van Cultuur, hét project bij uitstek voor de op dat vlak zeer bedrijvige gemeente, viel de keuze van het centraal comité van de nieuwe republiek op J.V., die in zijn openingsrede prompt een budget voor een op een nieuwe leest geschooid conservatorium aankondigde.  De functie van politie en tevens gemeenteverdediging werd toegekend aan D.H. vanwege zijn suksesvolle campagne voor het opsporen van gestolen voertuigen.  Opmerkelijk vernieuwend in de raad, bleken de voorstellen van de Germanist M.L. te zijn die als bevoegde voor verkeer en spirituele aangelegenheden voor de gelegenheid de titel 'rode kardinaal' kreeg.  Het kersverse raadslid bepleitte verder een deelname aan het Eurosongfestival en hoopte als oud voorzitter van de vereniging België-Rusland op veel stemmen uit de Oost Europese landen. Een zaaltje  voor de organisatie van het eurosongfestival, na een mogelijke overwinnig van Orschot, werd ook al gevonden. Verder wees hij op de mogelijkheid van slechts auto's uit  in de toekomst door de automobielarbeiders uit wanhoop gesocialiseerde fabrieken te importeren. Voorlopig besloot men gezamenlijk alle nog rijdende Zastava',s Lada's en Skoda's op te kopen teneinde de moordende concurrentie in de automobielbranche een loer te draaien. In afwachting van de anti-cumul regeling voor ministers, kondigde M.L. ook als tijdelijk verantwoordelijke voor sport een naamsverandering voor de voetbalploeg aan : 'Dynamo 'Orschot nu.

  Een lid van de boerenvereniging, met een spandoek van 'wij werken niet meer voor een appel en een ei' op zijn erf, eiste van de kersverse dirigent van het project landbouw dat het tot een gemeenschappelijke samenwerking tussen alle bijna failliete en failliete boeren zou komen...met steun van de makrobedrijven. Ook de verantwoordelijke voor de audivisuele sector JL, kondigde een resem alternatieve plannen aan,net in een periode dat de enige alternatieve Orschotse filmclub de boeken wou toedoen. De onderverantwoordelijke voor cultuur, MM bedankte de zeer ludiek wordende vergadering voor het in haar gestelde vertrouwen en onderhandelde al meteen van bij de afkondiging van de republiek Orschot met de kersverse verantwoordelijke van Horeca MH over een integratie van het bibliotheekwezen in de plaatselijke privé Horeca zaken.

  Even was er een interpelatie van iemand van de grootste Orschotse fabriek, die een evenredige afvaardiging van de arbeiders in de raad der nieuwbakken republiek voorstelde.  Als minister voor buitenlandse zaken kreeg O.C. de beschikking over een oude mobilhome (en tevens kantoor en diplomatieke ruimte) om bij hoogdringendheid een aantal buitenlandse reizen te maken. (het regelen van de afscheiding van de provinciale instanties, een reis naar Poetin in Rusland om te bekomen dat het gas vooral niet zou worden afgesloten, een reis naar Evere om het Orschots ontslag uit de NAVO in te dienen enzomeer)/

  De vergadering werd bekrachtigd door het verkiezen van de president en tevens premier van de nieuwe republiek Y.J.   die internationale erkenning tot zijn eerste prioroteit uitriep. Hij riep tevens de jarige stadsdichter W.T. op het podium teneinde een volkslied te declameren en de vlag van de republiek voor te stellen, waarop er dan met bons als lokaal betalingsmiddel (het voorstel van de Roebel en de Jack Up werd afgeschoten) nog een glas gedronken werd; waarna het ook makkelijker werd om meteen ook maar een aantal vrijheden in de taboesfeer af te kondigen. Teneinde een zekere discipline te waarborgen werd het sluitingsuur van cafés door Horecabaas en verantwoordelijke voor de volksgezondheid MH op 2 uur vastgelegd.  Wijsheid zegevierde over de hele lijn die avond. Ontroering alom ook toen dichter-schilder WT de aanwezigen op zijn nieuwste bundel trakteerde.

  octo 14/06/2009 zondag

   

 • Jef Russel huilt

  S5000129


  Jef Russel huilt

  Onvermijdelijk belanden ook sommige oude kerstwensen een dag bij het oud papier.  Papier is papier, dus trok ik het liedje maar uit de kaart, als je ze opende trad de concertzaal toch niet in werking.  Dat was buiten het jarenlange stilzwijgen van de componist, de uitvoerders en de makers van de chip gerekend.  De lentezon scheen en ik dacht, verdorie is er een bepaalde mutatie opgetreden bij de mussen of vinken ?  Ze zongen allen hun lentelied in de zon, maar er klopte iets niet mee.  In de buurt van de vuilbak werd het me duidelijk dat ook deze lente de vogels dezelfde wijsjes zullen fluiten.  De muzikale versie van de kersthit ‘Gjingle Bells all the way’ protesteerde en wou uit de plaatselijke vuilbak van de geschiedenis.  Ach, dacht ik, laat ze hun laatste adem met z’n allen maar uitblazen op de keukentafel.  Ze hadden bepaald de smaak te pakken, want toen ik na een uurtje beneden kwam was het noch steeds Kerstmis in de bijna lente.  Lang hield ik de eindeloze herhaling van het deuntje niet vol en ik zette het voltallige orkest buiten  op de vensterbank, zodat de buurt zachtjes kon meegenieten van mijn late nieuwjaarswensen. 

  Terug naar boven dus, wat rusten en werken in rust.  Na een tijdje hoorde ik één van de honden, het kleintje echt een beetje voorouderlijk wolfachtig huilen.  Je kent dat wel zo met korte pauses…’ahoehoe ahoehoe…’ zoals wij roepen als ons iets niet aanstaat, dacht ik een seconde voordat mijn euro viel.  Het kerstorkest  zat nog altijd ‘kapit’(dialectwoord voor ‘met volle teugen’) te geven.  Er drong zich maar één maatregel meer op om tijdig alle eventuele milieuambtenaren van onze drempel te houden.  Ik ontpopte me tot een gediplomeerde DOVO-werknemer (dienst ontmijning van ontploffingsmechanismen) en na het saboteren van twee draadjes blies 1997 zijn laatste adem dan toch uit.  Alhoewel, mijn fantasie raadde me aan van het muziekinstrumentarium apart in een doosje te stoppen; wie weet kan ik er binnen een jaar of tien nog een kind blij en verwonderd laten door opkijken.  Dat is het wachten wel waard.  De Jef Russel kon er achteraf ook mee lachen, toen ik zijn hymne op een stoel in de tuin imiteerde sprong hij in  een bovenhondelijke inspanning met één sprong op mijn schoot en ging compleet uit de hondebol.  Ongeloofelijk blij hondje, nu hij niet meer in de garage drolt, moet hij toch nog leren het niet meer voor de deur van zijn huisje te doen.  Hij verstaat het als je het hem zegt, maar hij lacht je vierkant uit.  

  Zijn collegahond Jean had minder geluk, een pracht van een verdwaalde teef  van zij hoogte,kwam bij de honden aan het hek, maar hield het voor bekeken.  Natuurlijk, als je er met zijn twee op te blaffen staat.  Ik heb het de rest van de week bij Jean verkorven, want hij vindt dat ik het hek had moeten opendoen.  Stond ik daar toch wel vanuit enkele aangeleerde gedragsregels de Schepping in de weg.  Hoe kan ik het goedmaken Jean, zal ik even een oproep plaatsen aan de lezers met een hondeteef…ik zal er bij zetten dat ik de eventuele kroost wel aan de man zal brengen.  Of hoe gaat dat in de hondewereld Jean, waarschijnlijk is het de eerste keer ‘de tijd van het jaar’ en gelukkig riek ik niet zo goed als gij.   Ja, beste lezer, het zijn soms de kleine dingen die de batterij het meest bijladen. Zoals ook de bijgedachte rond de wantrouwige, veroordelende blik en vraag rond de vreemde hond, “die is toch niet van U zeker” ,van de vrouw die al eens in de kerk voorleest bij de jaarlijkse herdenkingsmis voor vader bijvoorbeeld.  'Wat is die vrouw toch veel mooier en wat klinkt ze hemelzoet en gedreven als ze uit ‘Spreuken ’ of een andere tekst van vroegere zoekers voorleest '.

  Octo 17/03/09

   

 • Jan Decleir in Slumdog 2 !!

  100_0605

  Over hoe Jan Decleir in Slumdog 2 terecht gaat komen,na mijn brief aan Danny Boyle van Slumdog Millionaire.

  Er werden voetafdrukken van een voorvader van ons teruggevonden ; 1,5miljoen jaar oud.  Als de wereld ooit nog wordt zoals hij zou kunnen zijn, zal men tegen dan een deel van de cultuur uit deze periode in de geschiedenis karakteriseren als tegen het asociale en idiote af.  Natuurlijk gaan er tegen dan wel mensen van die verhaallijn genieten, en geniet gerust nu al. 

  In het licht van de armoede in India is het een hype op de kap van de ondervoedsten der aarde.  Als de winsten van de film zullen zijn opgestreken zal men ginder nog altijd naar eten zoeken op de vuilnisbelten als er niets aan de mentaliteit van ons, hen en de door het volk verkozenen veranderd.  Daarom mijn voorstel aan Danny Boyle de filmmaker om een vervolg te maken. 

  De winnaar van die Indische quiz… op het model van onze ‘alles voor mij en niks voor een ander’ ideologie ;(ideologie aanvankelijk gelanceerd in haute finance kringen)…krijgt een geweldig idee en beslist het geld voor een goed doel te gebruiken.  Met zijn deelname aan de wedstrijd veroverde hij immers het hart van zijn geliefde, zo dacht hij, maar nu blijkt dat het haar ondanks al die romantiek voornamelijk om het geld te doen was.  Ontnuchterd besluit hij eerst van zijn geld zo maar uit te delen, maar daar komt ie op terug nadat hij een aantal militanten van een internationaal geörganiseerde sociale organisatie leert kennen.  Onze slumkameraad krijgt een inzicht in heel het politieke circus in India en ontdekt het waarom van armoede en uitbuiting.  Zijn droom over geluk projekteert hij nu op het optillen van de mensen in armoede door op zijn beurt informatievergaderingen te organiseren.  Daar de mensen hem kennen van de film, slaat zijn boodschap aan, want zo zijn wij mensen. 

  De organisatie rond een verbetering van de plaatselijke levensomstandigheden groeit, de argwaan van de gevestigde partijen stijgt en er ontstaan complotten om de leiding ervan en meer bepaald ‘the millionaire’ uit de weg te ruimen.   Aanvankelijk wil men hem omkopen, maar dat lukt niet, integendeel onze held is zo rad van het geld wel aan te nemen én voor zijn organisatie te gebruiken.  Schrik voor zijn veiligheid heeft hij niet, want hij heeft ondertussen een heel legertje dat hem beschermt. 

  Zijn organisatie begint er bij hem op aan te dringen van deel te nemen aan de verkiezingen, maar dat wijst hij voorlopig af, in de wetenschap dat er op de miljoenen armen in India ondermeer omwille van het kastesysteem, nog altijd neergekeken wordt ; het ‘wij zijn toch beter dan die effect’.  Hij gaat voor een volledige gelijkberechtiging en voor werk voor eenieder die dat wil en wil zijn ideaal niet via verkiezingen laten verwateren in het wereldje van de compromissen van de door de zakenwereld beheerste Indische politiek.  De mensen van de slumdogworld organiseren werkonderbrekingen en gaan Mahatma Ghandi achterna door een reeks geweldloze marsen door India te organiseren MAAR itt tot Ghandi; tevens op te roepen dat er meer en meer mensen zouden mobiliseren voor een gigantische algemene staking, die in het licht van de inmiddels nog desastreuzer wereldeconomie, noopt tot het socialiseren van grote sectoren van de Indische en wereldeconomie.  Zonder dat de organisatie van de slumers aan een regering deelneemt, bewerkstelligen zij dat op de duur meer en meer progressieve mensen de oude lobbys in de wetgeving verdringen.  Onder druk van de algemene staking tenslotte, valt er zonder de steun voor die mensen en de nieuwe beweging die zich nu ook in de politiek engageert geen enkele politieke beslissing meer te nemen.  In een referendum keurt de Indische bevolking een sociaal geïnspireerd programma goed en bij de verkiezingen winnen de nieuwkomers in de Congrespartij, maar vooral de Slumbeweging neemt het voortouw en ziet er op toe dat de verkozenen de doelstellingen van het referendumprogramma volgen.  Eerste prioriteit, het afstellen van de produktie op de binnenlandse noden.

  De film kent daardoor ook een reeks buitenlandse connecties want bijvoorbeeld Sidmar in Zelzate staakt tegen de Indische CEO van Mital, omdat hij ZIJN door de recessie ook naar het failliet toe drijvend staalimperium wil verlappen…de Belgische arbeiders onder leiding van Jan Decleir, nemen de zoveelste aflevering in die soap niet meer en bezetten hun bedrijf en smeden banden met de Indische werkersorganisaties.  

  De film eindigt met de eerste vrijpartij van het hoofdpersonage met zijn medestrijdster, als alle stormen wat zijn gaan liggen en er uitzicht op een betere situatie komt.  Hij neemt ontslag uit de organisatie en begint samen met Jan Decleir een frituur in een dorpje in het oh zo grote Indië, waar er toch plaats voor iedereen blijkt te zijn.  De slumers verlaten de grootsteden meer en meer en zoeken hun heil in dorpsgemeenschappen en kleinere steden.  In de epiloog zien we nog wat beelden van onderhandelingen met Pakistan en andere landen die gezamenlijk besluiten van hun atoomwapens te vernietigen, ook de Israëlische regering, waaruit de oude bommenwerpers ook verdwenen zijn, volgt hun voorbeeld.  Geschrokken door de economische vooruitgang van India en onder druk van de gebieden die zij controleren, zien we ook enkele Talibans die promotie maken voor het onderwijs voor meisjes en de godsdienstvrijheid.  Waw, dat zou nogal eens een film zijn…nu nog in ‘t Engels vertalen en naar Danny  Boyle opsturen.

  Octo27/02/2009

 • Echt gebeurde callcenter humor 1207!

   Als eerbetoon aan 'Tienne' gewezen inlichtingen operator, die vandaag ten grave gedragen werd.  Hij probeerde voor ons altijd een joviaal en correct man te zijn.

  Hij zou misschien wel zelf gewild hebben dat er na zijn begrafenis ook nog eens gelachen werd. Rust in vrede Tienne, dat niks je nog dwars mag zitten.

  We hadden je een veel langer pensioen gewenst. 

  Hier volgt een overzicht van de beste uit een half jaar aan opmerkelijke klantkontakten :

   

  -"Kan je me het nummer geven van...onzen hond heeft een stuk van den telefoonboek opgenknabbeld", spijtig dat je dan niet kan antwoorden met 'geeft dat beest eten', maar de binnenpretjes maken dat goed.

  -"geef me eens het nummer van dokter Kiekens, want ik ben hier aan 't kotsen"

  -"ik heb hier een nummer in Antwerpen dat met 031 begint, welk is het nieuwe nummer ?" Al heb ik nog een boekje van voor 1975, ik heb het er zonder gevonden.

  -"ik ben een oud menske van 94 jaar en ik zou graag het nummer van Radio Donna willen"

  -"heeft U mij het nummer van zaadhandel Pieterpikzonen in Holland " ?

  - een Oostvlaming : "het nummer van de Gentse GGGeftrucks aub

  -"ik moe dat veldrijden opnemen van menne vent en den televise es kapot menierre"

  -na een tijdje zoeken "exkuses, het es ni de ezelstroate, moa de mezenstroat"

  -wat niet stuk kan :klant die én dronken is én in een lawaaierig café staat én met z'n gsm belt 34

  -"ik zoek Frank Tytgat en heb geen tijd gehad om in de telefoonboek te zoeken"

  -'heeft U mij het nummer van het kantoor 'Pycke en Leenen' 'Is dat een bank Mr ?'

  -'het nummer van motorclub De Ronkers' aub'

  -"Smeerebbe , ligt da bij Vuylsteke mijnheer" ?

  -op de achtergrond achteraf 'da was es ne vrindelijke meinsch'

  -opmerkelijke famillienamen : Grietje Schoonooghe en Naaktgeboren

  -minder aangenaam : "menne zoon heeft kanker en ik zou es willen babbellen"

  -"Ik versta U niet, wacht, ik zal menne stofzuiger afzetten voor ik er over val"

  -kinderstem : "hoe moet ik een condoom aantrekken?"

  -"Ik loop op krukken en kom altijd te laat aan de telefoon""Met een Twist van Belgacom op zak; bent U nooit meer alleen mevrouw"; had ik willen zeggen, maar formuleerde het toch maar even anders

  -"spel eens even aub" "..met de E van Isidoor"

  -"waar is dat mijnheer?" "waar ? ge gaat hier nie beginnen zeveren eh"

  -"weet gij soms de nummer van de barbecue vd wielerbond"

  -reaktie op een niet gevonden nummer "Metteko!"

  -1204-oproep; eerste en laatste woord wat klant zegt "Klootzak", 'bijgedachte operator 'dat kost U dan  centen om me te beledigen idemdito'

  PS .97 percent vd klanten zijn fijne mensen

  -"Ik zoek de Drie Biggetjes in de Zeugsteeg" Bestond nog wel

  -"Het nummer van El Warda""Waar da""ehwel El Warda","maar waar dat""eh wel ik zeg het toch El Warda"enz enz werd vervolgd

  -Gewoonlijk belt men vanin een lawaaierig kafe voor een ander, ditmaal 'het Hemelshuis', niet gevonden, dacht 'alleszins niet waar dat gij zit'

  -iemand vroeg 'de nieuwe beer'maar wist niet of het een varkenshouder of cafe was

  -"het nummer van mijne vriend Gerard de Vogelaer in de Denayerstraat

  -"autokerkhof autoterminus"

  -"ne nummer om mijne poedel te scheren zou ik willen hebben"

  -"textielwinkel Dat is tof"

  "het is in de Gregoire Hartenstraat of de Gregroire Ruitenstraat, ik zou het begot niet weten"

  -bruiloft: "ik had vandaag moeten trouwen maar mijn madame is weggelopen, as ge ze kunt vinden moogt ge ze hebben"

  -"Zijn ze aan 't rondgaan voor den elektric mijnheer ?"

  -"Ik heb 22 jaar geleden bij mijn trouw 'kastrollen' gehad en daar is nu iets aan"

  -"Dokter Aers, rap, 'k  moet  dringend en kan niet meer"?

  -"ik zoek Nazzi Sylvain met dubbel Z" "bijgedachte, goed dat het dubbel Z is."

  -"ik zoek nen drinkbak voor vissen" blijkt te bestaan, da's 't strafste

  -"de nummer van het kerkhof van..."µ

  -"50 jaar geleden woonden ze daar" ...In Engeland én gevonden

  -terwijl hij doddelde a volonté moest ik meeluisteren naar het weerbericht

  -"hedde gij gin vettige lijn" op zijn Antwerps "Wat moet U hebben; een frituur?"

  -15 JUNI 2003 25 graden, iedereen puf , oproep van een gejaagd iemand :

  "het nummer van zonnebankcenter..."

  -"jullie op de inlichtingen vinden alles, heb je soms de lottocijfers niet" -"4 9 17 28 32 40 42 ...en wij vragen maar 15 percent van de winst"

  -"café de 'kleine beurs'",...uiteindelijk "ik heb geen 'kleine beurs'...gevonden Mr"

  -"de nummer van Schietgat Rita aub" kalm blijven operatorXYXX, kalm blijven

  -"het nummer van de famillie 'CLOPTEROP' bestaat

  -nog nooit tegengekomen in carriere ;een echtpaar ,hij dokter, zij apotheker, zou het kunnen dat dat bij wet verboden is of durft niemand dergelijke zaak beginnen

  -"ik zoek een prostitutiehuis; mijn moeder werkt daar "welk adres"; "wacht ik zal het eens aan onze pa gaan vragen" "welke naam" "Romantika"

  -een klant die zich aanmelde met 'Piet Uytebroeck' en aan een soort astma leek te lijden, waardoor hij...en dat was het grappige-niet opzettelijk-hijgde terwijl hij zijn gegevens opgaf (met mijn exkuses voor deze mens)

  -vrouw tegen haar kinderen, terwijl ze niet weet dat ik me al aangekondigd heb "zit eens effekes stil" "Ik zit stil mevrouw" klant voor 't zelfde geld aan't lachen gemaakt

  -"de nummer van nen 'baar'; de 'Philip den Tweide'; minne vent zit doar; 'k weit het, het es 'spittig'...

  -OVARIO in de Eikelstr bestaat

  -vrouw over haar toeren wil 'zenuwdokter Gielen' "Rustig, mevrouw"

  -en dan de onvergetelijke knaller van het jaar ; een oudje zoekt een rusthuis in een straat in Malle die NOOITRUST noemt...ik had niet mogen lachen want ze begon aan haar keuze te twijfelen

  BELANGRIJK: van al deze annekdoten is er geen één uitgevonden.

  Is er ergens één programmeur die een programma over het gebruik van humor in kommunikatie voor een stemkomputer schrijven kan ? Dat willen we nog es zien. 

   

  BIJ al deze ,Als je er nog weet, laat weten

  octo

  Het plezier dat je kunt doen om iemand aan een nummer te helpen en de annekdotes verlichten de berg werk. Nog veel werkplezier en een vredevolle olympische groet van alle operators ter wereld zou ik zeggen met de slotceremonie van de Aziatische spelen op een 'discusworp' van ons.

 • schetsen uit de spreekkamer van 't dagelijkse

  DE ONDERSTAANDE TEKST IS ZEER ERNSTIG .  Toch, als u bepaalde mensen in uw omgeving gaat herkennen en je kan hen los zien van hun persoonlijke drama of melodrama of wat dan ook...dan eerst kan je de humor achter eenieder van ons ontdekken.  Je kan eens proberen.  Aan klassiek humor is er al een overdaad soms op het net.  Humor in het dagelijkse leven, zeker niet vergeten !

   

  Schetsen


  Plichtsbewust en kalm, aanvaard geen overdruk
  Braaf, volgzaam, stille, kritische inborst
  Werklustig, toch neiging tot revolteren wanneer iets op gang komt
  Ijdel, te gevoelig en teveel imponeren uit macht en op de lust
  Gezapig, volgzaam
  Eerlijk, net en behulpzaam
  Plat, sociaal, maar uiteindelijk gezagsgetrouw
  Zachtaardig, lief, spijtig weinig klassebewust
  Opofferingsgezind, enorm humoristisch, soms iets te weinig karakter
  Goed hart, emotioneel soms verward
  Recht voor de vuist, nog teveel zenuwen
  Kloek, rechtgeaard, nog teveel afgevend op zwakkeren
  Preuts, te goeiig, onzeker, toch eerlijk bedoelend
  Ervaring genoeg, hard werkend, opportunistisch, fysiek
  Vervalt in sleurgedrag, indien niet emotioneel onzeker verassend
  Kalmerende invloed, recht door zee
  Grote mond, klein hart, durvend ondanks alles
  Sympathiek, laat zich opjagen en dan nerveus
  Rationeel, zich afschermend
  Overbezorgd, sensueel
  Osserig, zelfmedemijdend; best goeie inborst
  Zakelijk, buurchatterig
  Cynisch anarcho-like, no-nonsense, hierarchisch minded
  Gezond boerenverstand, kritisch, maar niet uiterlijk kritisch
  Weinig onafhankelijk ego, materialistisch, afgevend
  Relativerend inborst die soms nog emotionele sterkte mist
  Braaf met bedwongen sensuele vulkaan
  Kleinburgerlijk juist handelen zonder risico
  Proletaar in psychische groei
  Teveel met libido bezig, te vlug gedesorienteerd
  Sterk karakter, toch angst voor gezag.
  Stipt, ijverig, ambitieus, verwacht lof
  Overgefixeerd, nog teveel navel, positieve kiem aanwezig
  Is zoals het volgens het boekje moet zijn, toch schat met naieve schrik
  Gelukkig een niet-met-mij-instelling, nog gereserveerd
  Artistiek talent, maar geweldig onzeker soms
  Iemand die absoluut geen last wil zijn, plichtsbewust
  Te lang 't zelfde werk, heeft sociale inzet, nog geen orientatie genoeg daarin
  Overcomplexe reakties, soms wijs
  Overijverig om met z'n eigen te kunnen leven, beste kerel
  Te beschadigd gevoelsleven, te gevoelig
  Wil er tegenaan gaan, maar met reserve en belast door relatie ?
  Ronduit kalm, te bescheiden durf
  Vluchtend, probleem met vluchtmiddellen, zit toch juweel in
  Kan doordraaien door onzekerheid, gouden inborst
  Energierijk indien
  Overgeobsedeerd door gebrekken, toch aparte invalshoeken
  Rechtgeaard, soms boos als 't moet, soms nodeloos
  Soms onverdragzaam, zeverloos; wil geen 'komplementen'
  Met karakter, toch ergens onrustig
  Zoekend naar stabiliteit door relatie op zelfde spiritueel nivo
  “mijn man zegt”
  last van wellust, oversympathiek
  omnirevo