Malaria is uitroeibaar.Alternatieven.

Het hoeft zelfs geen grote sommen te kosten. Een emmer met een plasiekzak, gaas met een opening en een lokmiddel. Ook een biologisch aanvaardbaar middel is een op basis van sporen gemaakte vloeistof waarmee men bijvoorbeeld muren insmeert. Binnen enkele dagen zetten de sporen zich op de muggen vast. Een tv-documentaire hierover (niet de link hieronder), beweert dat men de muggen in Afrika heel aanzienlijk terug te dringen zijn...in combinatie met muggennetten is dat wel bedreigend voor de malariapillenindustrie.  Zou het daarom zijn dat men hier niet meer werk van maakt ? Ook de malariatestkits zouden minder verkocht geraken.

http://www.avro.nl/tv/programmas_a-z/door_de_ogen_van_de_kunstenaar/afleveringen/aflevering_4.aspx

Commentaren

  • Nee, deze stelling klopt simpelweg niet omdat de omzet van malariapillen binnen het portfolio van grote pharmaceuten slechts een klein onderdeel vormt. Daar gaat het dus niet om.

    Ook heeft GSK recentelijk haar volledige database aan stoffen vrijgegeven om onderzoek te stimuleren. Misschien moeten we onze visie op pharmaceuten toch langzamerhand eens ietwat gaan bijstellen...

De commentaren zijn gesloten.