Oproep : stop met uit auto gooien van flesjes !

IMG_0147

filoview pictures : en nee, het ligt niet aan het feit dat de vuilnisbakjes vol zouden zijn, zelfs als er bij de bushaltes totaal lege vuilbakjes zijn, slingeren de blikjes her en der rond op sommige plaatsen...en zelfs als ze vol zijn...neem ze mee naar je eigen vuilbak...iemand zin om een facebook-greop aktie op te startten ?


Even een moraliserende preek houden, mag nog hopelijk.

Nu het groene landschap het witte heeft vervangen, valt eigenlijk veel beter op hoeveel, vooral drinkverpakkingen door de ramen van auto's worden gegooid. Waarom dergelijk lomp gedrag ? Ben je dan iemand als je dat doet ? Lucht het een bepaalde frustratie op ? Is je auto inderdaad een heilige koe ? Wat zou je er van denken moest iemand een zak afval in jouw auto gooien. In een film gezien ? Cool ? In't dialect zeggen ze bij ons ' Lomp is ook vis, maar de kop deugt niet'...ruim een aantal dingen in die kop maar op dus, even goei vrienden.

In een aantal landen waar er alleszins in 2006, toen ik er was, geen wetgeving tegen dergelijke zaken was; reed ik eens ergens door het zuidelijke deel van een prachtig land dat men opzettelijk via burgeroorlogen uit mekaar heeft doen barsten...kilometers en kilometers lege flessen langs de kanten van de weg, niet hier en daar één, maar echt erg. Bovendien , één is er één te veel. Heb wat respect voor onze dappere vuilnismannen en de gemeentediensten, voor de wandelaars, wees een voorbeeld voor kinderen enz... .

Ook dit is 'filosofisch verzet'.

octo 20/01/10

gastad.solidariteitsgroep Leuven Inbev

Beste,De werknemers van AB Inbev blokkeren nu al elf dagen lang de poorten van hun bedrijf. Ze eisen de intrekking van een afdankingsplan, respect voor het sociaal overleg en werkzekerheid voor het personeel. Vele Leuvenaars zijn solidair met de strijd van deze mensen, temeer daar AB Inbev winst laat optekenen en bijzonder stevige bonussen uitkeert aan directieleden.Een aantal inwoners van Leuven is daarom gestart met een solidariteitsgroep rond AB Inbev. Naar analogie met de campagne met vensteraffiches tegen de oorlog in Irak van enkele jaren geleden, willen we graag heel Leuven zien volhangen met vensteraffiches met de boodschap: “Wij zijn allemaal Stella! Trek het afdankingsplan in!” Het is een manier om de solidariteit in de stad zichtbaar te maken en de actievoerders een hart onder de riem te steken.De solidariteitsgroep komt nu donderdag 21 januari 2010 een eerste maal samen in het Wereldcafé Coop om samen na te denken hoe we de verspreiding van deze affiches kunnen aanpakken en hoe we de solidariteit verder kunnen organiseren.Hopelijk tot donderdag,Namens de solidariteitsgroep,

steunactieabinbev@gmail.com - 0495/47.24.28

WIJ ZIJN ALLEMAAL STELLA!

Trek het afdankingsplan in!

De commentaren zijn gesloten.