Filosofische Gastbijdrage : wordt Bankier !

P1080099

filoview comment : Zij hoeft geen spiegel,geen eten te kopen, geen badkamer, geen zoveel meer...niks van dat alles heeft ze en toch ziet ze er veelal guitig uit. Als ze de bomen onderste boven wil zien dansen, dan hoeft ze zelfs niet op haar kop te gaan staan.

Het ligt er dik op, telkens er voor een bepaald probleem oplossingen moeten worden gevonden, mag een ernstiger deel van de winsten van de concerns niet aangeraakt worden. Melkboeren in nood, geen probleem als ze blijven staken geven we ze Europese Steun, moeten de overheden van in 't begin al gepland hebben. De tussenhandel komt er weer gratis van af. Ook voor de banken heeft men oplossingen op maat :

gastbijdrage : Masereelfonds : 

Een kort maar sprekend fragment uit een interview met vooraanstaande Vlaamse economisten (De Tijd, zaterdag 10 oktober, p. 31):

De Grauwe: "Ik wil bankier worden! Ik krijg van de ECB miljarden euro's tegen een rente van 1 procent en ik beleg die in staatsobligaties met een opbrengst van 4 procent. En je hoeft niets te doen! Je kunt slapen!"

Van Overveldt: "Misschien zit daar wel een bewuste strategie in om de banken er weer bovenop te helpen."

De Grauwe: "Misschien moeten we ondertussen gewoon een clubje oprichten en bankier worden."

Maar er is goed nieuws voor wie geïnteresseerd is in economie en met verbijstering het nieuws erover volgt. We bieden een vormingspakket "Economie is geen natuurwet" aan. Wie interesse heeft in één of meerdere onderdelen van dit pakket kan terecht op ons nationaal secretariaat, 02 502 38 80 of brussel@masereelfonds.be.  (bijdrage gevraagd)

 

Een blog voor filosofen die van de filosofie liefst geen wiskunde maken. Vanaf heden regelmatig een reeks  eigentijdse essays  :

http://dichterbijdeziel.skynetblogs.be/#

 

De commentaren zijn gesloten.