Andere kijk op het Opel-dossier.

IMG_0125Op Op tien jaar tijd een daling van het personeelsbestand van 8000 naar 2700.(België) Altijd maar herstructureren, goedkoper werken, nooit genoeg. Daarbovenop nu nog massa’s overheidsgeld om nog meer mensen aan de deur te zetten. De vakbondstoppen zijn al tevreden als de ontslagen over alle fabrieken gespreid worden. Bovendien doen ze voorstellen die de Europese en andere werknemers verdelen, ‘wij (Antwerpen) kunnen dit of dat model 18% goedkoper produceren. Ho maar, is dat de weg vooruit dan, nog meer verdeel en heers ? Zou men nationaal en internationaal niet eens rond de tafel gaan zitten om het over een totaal andere boeg te gooien ? Even informeren bij wat er bij de basis leeft :

http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/08/02/opel.html

Alle wereldproblemen kunnen niet worden opgelost als elke regering zomaar wat probeert te redden wat er voorlopig weer te redden valt, allemaal omwille van de heilige koe van de maximumwinsten.  Voor een stuk hetzelfde verhaal als dat van de banken : miljarden in ’t vierkant werden er in gestopt om ze te ‘redden’ en toch gaan ze lustig door met hun superbonussen en hoe zit het met die wetgeving voor ‘veilige’ beleggingen eigenlijk ?  Er word nog altijd meer geld gestoken in fictieve investeringen, dan in echte produktie.

Ook buiten de autofabrieken staat de geschiedenis op andere continenten niet stil.

Zuid-Amerika : http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/08/03/lamerika.html

Midden Oosten : http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/08/03/moosten.html

ps. voor nog meer info over Opel, probeer alle llinken van de Lef-site (m'n tweede link) maar eens uit en vergelijk...er zijn wel degelijk vele schakeringen van verzet bezig tegen structuren die zich verrijken op de miserie van een ander : de aandeelhouders en patenthouders van Tamiflu, het anti-griepvirus, zitten weer op rozen, las ik vandaag nog...speculeren maar !!!

octo 4/08/2009 dinsd

De commentaren zijn gesloten.