• Verwittiging voor onze Ogen.

  ZoenenHuilenAfgeslotenVerstomdHebberigLachenRoepenOnschuldigStoerTong uitstekenVerrast

  DSCN0529

  Ogen. Geen gen dat O noemt, maar bezielde organen waarmee we niet alleen de wereld, maar ook het uiterlijke en soms ook het innerlijke van de medemens waarnemen. Een lange reis hebben ze achter de rug. Bigbang,straling,atoom...cel...eigenlijk waren ze er al immer bij. We staan er niet meer bij stil. De evolutie ontwikkelde ze, omdat haar schepselen zich meer en meer bewust zouden worden. Eerst gebruikten we ze vooral alleen om ons te voeden en verdedigen. We leerden er ook mee schrijven en daarna lezen. Het duurde eeuwen voor we wisten dat het ei er vóor de kip al was. En toch is dat nog te moeilijk voor sommigen. Onze geest heeft onze ogen nodig om in andere dimmensies te voelen en denken...alhoewel, als je blind wordt of blind geboren wordt, is er ook al heel veel mogelijk.

  Net als onze oren de dag van heden vroeger verslijten van een een dosis overgeluid, zo vuurt de media overvloedig beelden op ons af, met een snelheid die ons bevattingsvermogen te boven gaat. CNN, AlJaeera, de VRTsoms  enz... waarom soms die race van beelden om iets te illustreren ? Het lijkt wel een propagandadoctrine. Men brengt oppervlakkig verslag over een bepaald probleem, via een documentaire en hups af en toe volgt er tussendoor een mitrailettevuur van beelden die je verplichten van even niet te kijken als je nog normaal nadenken wil. Net alsof je op het einde van een uiteenzetting de zin om bij de wortels van de problemen door te dringen, absoluut moet ontnomen worden.  Knock Out door moderne beeldenstorm in de zoveelste minuut. We matten de kijker even af en vervolgen met weer wat momentopnamen van hoe triestig het met die daar gesteld is, zonder veel aandacht aan het waarom te geven.

  'Dagelijks Nieuws brengen over', mag niet gezien worden als een soort berg die dagelijks aangroeid en waarvan alleen het topje belangrijk is. Geschiedkundige en filosofische duiding over wat er onder die toppen zit, bllijft enorm belangrijk en wordt de dag van vandaag verwaarloosd. De opkomst van het nazisme is bijvoorbeeld in de jaren dertig nooit in de grote media gepresenteerd als een machtsgreep van het financiewezen en het grootkapitaal om in de hevige crisisjaren van destijds een herhaling van de revolutionaire situaties van het Duitsland van na de eerste wereldoorlog te voorkomen. Toegegeven, zelfs nu hoor je dit bijna nooit zeggen, behalve in meer gespecialiseerde middens.   

  Ook nu vandaag lezen mijn ogen bijvoorbeeld dat sommige jongeren vinden dat zondagswerk, nachtwerk en een meer dynamisch uurrooster meer jobs voor hen kunnen opleveren; biovoedsel niet gezonder zou zijn en ontwikkelingshulp nefast. Dank dank ik mijn ogen voor hun inspanning en hou hen up to date en laat ze bij dergelijke berichtgeving wat tijd uitsparen door hen naar andere dingen laten te kijken. Een volgende keer laat ik ze dan over bepaalde krantenkoppen springen of ik zap of surf verder.   Misschien hou je ze ook fit, niet alleen door ze laten dicht te vallen, maar door ze op tijd en stond eens te troosten omeen deel van al hetgeen er via hen aan jezelf aangereikt wordt. 

  De vis zonder ogen, had ook al een bewustzijn dat zich vertaalde in lichtgevoelige cellen, stammoeders-en vaders voor het oog.  Het bewustzijn wou aan land, het reptiel stond aan zijn kant. Ogen om te kijken...de kroon op het werk van de evolutie naar dierenbewustzijn toe. Ogen om te zien, te beschouwen en te stralen volgden. Afzonderlijk bestaan kon minder en minder, we werden samenleving...met een hele geschiedenis van hierarchiën, evenwaardig aan onze algemene bewustzijnsgraad. Help U ogen steeds meer aan interessante en leuke dingen om door te geven.

  octo 31/07/2009 vr

 • Aan onze nieuwe pastoor.

   octo's filoview productions : zingende kinderen in kerk Hoegaarden

  Bienvenido Padre !

  Nee, dit is geen mail vanuit je geliefde favellas in Argentinië van weleer, maar uit Aarschot. Uw allereerste mis, voordat je ingehuldigd werd nog, was ik de eerste die U buiten een hand gaf en U wou aanmoedigen door te zeggen dat U vele talenten had. En nu zal ik maar JE zeggen, en omdat je maar zeven jaar ouder bent dan ik, zal je het huidige tijdsklimaat wel beter aanvoelen dan de hele oude pastoors die de parochie nog verder versleten heeft. Alé, ik hoop dat je zin voor humor hebt en hier kunt mee lachen. Ik ben er nog voor een paar misdienaar geweest, een oudere misdienaar leerde me aan de wijn te zitten enzovoort. Ik onthoud vooral van U dat U schwung in de mis wil brengen. Vaak gaat U mij niet zien, daar ik nog weinig in mijn geboortedorp kom, gewoonlijk voor een mis van familie of iemand die ik gekend heb en meestal om mensen daar een plezier mee te doen.  Mijn filosofie is van af en toe, hier op een boogscheut van Scherpenheuvel-montaigue al eens een kaars te branden als ik veronderstel dat iemand dat nodig heeft. Als dat al werkt,  hier dan ook wel. Een oud nonneke die in China en Indonesië werkte, schreef me ooit dat ik me nog voor nobele taken zou inzetten, omdat ik als jong gastje in een brief naar haar missieadres veel geloof in de mensheid liet blijken. Ze schreef ook dat in haar tijd mensen zoals ik pastoor werden, maar dat zag ik helemaal helemaal niet zitten gelukkig.

  Ik heb boeken van alle godsdiensten en er zijn mooie teksten wel overal te vinden, evenzeer als zeer reactionaire. Wat de Bijbel betreft heb ik een voorkeur voor bijvoorbeeld sommige stukken uit Jesus van Sirach, wiens kleinzoon zijn teksten in Egypte vertaalde. De gnosis-werken zijn soms ook vaak poetisch verbluffend. Soms schrijf ik op mijn blog al eens iets over godsdienst zoals toen  ik bijvoorbeeld een vergadering over de authenticiteit van Dan Browns Magdalena-boek heb bijgewoond, je verneemt er altijd wel interresante dingen en leert de kwakkels ontmaskeren.  Maar in feite heb ik meer aandacht voor iedereen die NU binnen of buiten een godsdienst met geloof bezig is. Als leek of als ambtsbekleder van een kerk, doet er niet toe.  Daarom ook dat ik via mijn linken ondermeer de  homepage volg van MO (zie mijn linken) waar ontwikkelingshelpers van de verste uithoeken der aarde je op de hoogte kunnen houden van wat er zowat overal gebeurt. Dit zal je omwille van je missieverleden zeker ook interesseren.

  Ik schrijf je dus omdat je in elke bus een papiertje gestoken hebt, of laten steken, met de tijding dat je er klaar voor bent eigenlijk, daar komt het op neer. Nooit gezien, een pastoor die zijn beide telefoonnummers en mailadres én adres aan iedereen opgeeft...met de boodschap 'steeds welkom'. Vandaar dus.  Het zou wel eens kunnen dat je met die invitatie in de problemen gaat komen. Misschien staan alleen de hongerigen en daklozen binnenkort voor de deur, hoewel dat in onze kontreien minder waarschijnlijk is dan waar jij gewerkt hebt en vindt je na een tijdje dat er teveel van je karige salaris geprofiteerd wordt. Hopelijk staan er meer voor de deur die, om het in de woorden van U werkgever te zeggen...hongeren en dorsten naar het woord van 'de Heer'. Hoe ik over die terminologie denk, ga ik U niet uitleggen hier, JE kan altijd terrecht onder de categorieën filosofie en religie op mijn blog als je eens een artikel wil lezen. Ik wil U ook graag bij mij ontvangen als U daar ooit eens de tijd voor zal hebben, gezien er minder en minder collega's in de branche zijn. Als dat zo voortgaat, is de Camille van de Jehovah's vrijdags met hun vijven 'sterker' dan Uw aantallen, die, naar ik heb vernomen, door migratie van Uw vorige parochie eensklaps in mijn vroegere woonplaats verdubbelt zouden zijn. Van 25 naar 65 of zo. Ik hoop nog altijd dat je met mijn schrijfstijl kan lachen en mij niet op de lijst 'in de ban te slagen figuren 'gaat zetten, daarvoor bent U wel te modern denkend denk ik.

  Genoeg geschreven voor vandaag. Meer valt er niet te vertellen op dit uur. Je kan hetgeen waarin ik en anderen geloven terugvinden op mijn blog   http://filosofischverzet.skynetblogs.be  en nu ik toch zinnige publiciteit aan 't maken ben, ook via de hompage van skynet Belgacom, Nieuws en Sport klikken en dan helemaal onderaan, de columns. Wie weet kan U ook geen gastpreek posten via mijn blog...wie weet wordt U niet een dag de eerste Belgische Paus, die de hele kerk moderniseert of zo.

  octo 29-30/07/2009

  GASTADvertentie : even u aandacht voor het volgende evenement in Doel 

   "Doel, mijn stervend kind" op zaterdag 22 augustus om 20:00.

  Evenement: Doel, mijn stervend kind
         "poëzie en filmavond rond het bedreigde polderdorp "
  Wat: Listening Party
  Gastheer: vzw Symbiose en kunstentaverne De Kleine Notelaar
  Aanvang: zaterdag 22 augustus om 20:00
  Eindtijd: zaterdag 22 augustus om 23:00
  Waar: De Kleine Notelaar Vlassenbroek Dendermonde

  EVA VT

 • Houten Ruimteschip in woud van glazen bomen

  100_1429

  foto filoview : Iemand nodigt 15 vrienden uit die allemaal één of meerdere kunstpassies hebben; van schrijven, muziek,film,...tot en met koken. Even alle soorten beslommeringen vergeten en voordragen, wandelen,converseren,...Our Common Task Art Amongst Friends...,gratis 'vereniging' bijeen in vreedzame cultureel-culinaire verbondenheid in de natuur. o.c.t.a.a.f.

  Het houten ruimteschip in het woud van haast glazen bomen

  Hier vond ik een soort onbeschrijfelijke rust in m'n eigen.  Hier kon ik de eenheid met de natuur smaken en kon het ruwe, het nog niet tot het rijpbewuste ontwikkelde, me minder raken.  Hier werd tussen hemel en aarde in gevreën, gestudeerd en gerust en geschreven.  Hier werd intens gedroomd en geanalyseerd en gewandeld. Hier kon je je eigen gedachtengolven laten smaken wat er in de wereld te observeren viel.  Deze plaats leek een paraboolantenne die dingen ontving en doorgaf.  Deze plaats laat zovele planten stralen en vogels bestaan.  Hier ontwaken is je eigen op de trilling van het draaien van de planeten zetten.  Hier slapen is weten dat de schors van de bomen in je dromen meer dan echt zal zijn.  Hier dagelijks vertrekken en dagelijks terugkomen is ondertussen weten wat die dromen voorspelden. Hier ontwaken is de groeipijnen van mensen met uitdagingen die problemen werden, gezuiverd terug de lucht insturen.  Hier zijn is weten dat er niet altijd even aanvoelbare vormen van heel sterk licht bestaan...is weten dat zogenaamd dood en zogenaamd leven één zijn; één middelpunt voor wie het voelen kan.  Hier leven is ook gewoon in een hangmat liggen zowel als vier maal per jaar de overlast van ook anderen hun riolering opruimen.  Hier leven is beseffen hoeveel meer er door  niet overvloedig eten, vrijkomen kan.  Hier leven is weten dat je voornamelijk van liefde, water, planten en bomen of struiken-extrakten, fruit en kaas en af en toe wat vis en zo, leven kan.  Hier drinken is alles met mate genieten, een wijntje, een pintje...en hoe minder suiker, hoe minder je zomers puffen moet.  Hier leven is mensen met financiële en emotionele problemen tegenkomen, die ook daardoor de schoonheid hier niet meer aanvoelen kunnen...zomin als sommige mensen zonder financiële problemen dat soms kunnen.  Hier leven is de tirannie van de campingeigenaars van elektriciteit en andere aardse telekommunikatiewegen ondergaan.

  Hier sterven moet zijn zoals een boot die op het water brandt of een kiem waaruit nieuw leven komt.  Hier zie je wat je mist, als de mist ochtendlijk zweeft tussen de bossen.  Hier staat de zon soms buiten haar circel in brand als twee mensen in hun midden uit het donkere woud komen gewandeld.

  Hier fluit een bepaalde vogel dag en nacht...tot de dag dat die overbronstige nationalist in de caravan naast die bepaalde boom wonen kwam.  Toen galmden hier smartlappen van 'laat me nu toch niet in de steek, ik kan niet zonder jou' door de eter.  Hier vibreert alles.  Hier kunnen ook de zwakkere doden, een stuk van je eigen genetische energie uit het  verleden, je bereiken als je niet sterk genoeg staat.

  Hier is voor het sterke  in je, het verleden helder, het NU een beetje toekomst reeds.  Hier kan je verleden en toekomst doen verdwijnen in het NU...dan focust

  alles wat bestaat zich in jouw middelpunt.  Je wordt onbeweegelijk, vast punt, je straalt door je ogen en geeft een soort onbegrijpelijke levensenergie door.

  Die momenten zijn uniek en niet voortdurend en je moet altijd weer door het aardse lijden, altijd weer een beetje sterven  om weer kiem en om weer straal te kunnen zijn.  Straal, want een plant of dier ben je niet meer.  Hier ontlast men zich met de deugd die het afscheiden van het oude, bewust geven kan.  Hier wordt adem verbinding met aura.  Hier worden organen spiegels van universele krachten, met elk een ander gezicht.  Hier gaan chacra's open en wordt al het aardse bovengezogen, terwijl de rest van het kosmische naar beneden daalt.  Hier wordt vrijen het zien en voelen van hele dikke en hele fijne aura, die jaren jonger maakt en die de tijd voelbaar opgevreten heeft.

  Hier moet je jezelf eerst een tijd uittesten voor je dit allemaal doorhebt.  Hier kan je zo gelukkig worden, dat je tenslotte weet dat je weer voor andere, moeilijke uitdagingen zult worden geplaatst.  Hier zeg je dikwijls DANK aan de natuur, voor menig mooi SEKOND...voor ieder deeltje van een uur.  Hier had je kunnen leven met een kunst-vrouw in je leven, maar je deed het altijd maar voor even...maar dat was dan ook LEVEN.  Hier verzin je niet, hier komt altijd alles op je af.  Hier begin je niet, hier werk je af.  Hier luirik je niet...hier rust je uit. 

  Hier is 'hier' ook niét hier.  Hier gebeurdt lachen veelal vanbinnen.  Hier draai jij niet rond vanalles, maar ben jij vast scharnier, dat openingen maakt.

  Hier hangt 's nachts al hetgeen in de dag niet bovengeraakte...morgen zal het weer worden beschenen en hoef je het maar te plukken...als je op je eigen trilling zitten blijven kan...en niet mee door anderen naar beneden wordt getrokken.  Hier worden geneesmiddellen overbodig, want het bannen van je illussies en angsten alléén...geneest.  Sommige emoties zijn soms  illussies, geldstrukturen en hun legers zijn er de materiële uitwerking van.  Hier hangt niet veel jaloezie, hebzucht, egoïsme, trots, agressie en onwetendheid meer, maar hun tegengestelde, uitgezuiverde...voorlopig... altijd voorlopig ?

  Wie geen rust overerfd, kan ze hier zelf ontwikkellen.  Met onrust kan je op ieder wilskrachtig moment breken en handelen of niet-handelen.

  Rustgolven zullen je overspoelen, als na een hoogtepunt.  Of de rustgolven blijven, hangt af van hoe vaak je al bereid was van te durven genieten en hoe vaak je lijden zonder angst op je nemen kon.  Hier is niets toeval, alles een puzzel, die soms grillend en krakend uiteindelijk de meest heldere beelden zonder puzzelgrenzen vormt.  Hier is weinig gepland, het vloeit allemaal weer in mekaar, telkens het peil in alle betrokken vaten op mekaars gemiddelde hoogte komt.

  Hier is een bloem iets met een ziel, een kracht met  een ander frequentie en een andere uitwerking dan de struik ernaast.  Hier is een boom een stroom naar boven, een streling die je verstopte en kromme energiebanen rechttrekt, zin naar boven geeft.  Hier is hout iets waar je van houdt.  Hier voel je dat het groen genieten kan van dagenlang in de regen te staan.

  Hier hangt niet de somberheid van op vele plaatsen elders; wanneer het weken donker en koud kan zijn.  Hier duik je dan mee en voel je vallende bladeren als een even groot raadsel als al die soorten bloesems aan.

  Hier heb je een band met allerleikleurige bomenkruinen die je de aan ieder nieuw moment aangepaste krachten sturen...als jij je er maar voor openhoud...en er intensief...vanuit je vezels om vragen kunt.  Hier tintelen lichtjes vanop de bodem van verdriet, dat, wie?  ... weet van waar het komt en dat je logisch soms niet meer vatten kunt. Hier moet je beseffen dat je je moet kompleet leegmaken kunnen, indien je de omgeving door jouw wil laten stromen.

  Hier klop je minder vlug achter vliegen en storen spinnen en mieren niet...en als je gebeten wordt denk je : ''t' is misschien wel gezond voor iets", zonder verwensen.

  Ach, hier houden van, is altijd ook weer een beetje afstaan...of afstand nemen...en dat doet van die smakelijke vonken geboren worden. Ach, de liefde.

  kunstlink van de dag : http://sarahmichaux.blogspot.com/

  octo 28:07:2009 dinsdag

   link van de dag :

  http://hetzinkendschip.web-log.nl/ 

 • Collectieve samenlevingen in oudheid... en nu ?

  100_1431
  foto : Er zijn zo van die dagen dat je eens bij mekaar moet komen als vrienden en kunstminnenden, om bijvoorbeeld naar gedichten en zo te luisteren en de natuur in al zijn eenvoud en magistraliteit tevens, te proeven; ervaringen uit te wisselen, een boekje te lezen, te schilderen(letterlijk en figuurlijk), naar muziek te luisteren, enz... mens te zijn onder mensen. De hectische moderne samenleving gunt ons weinig tijd hiervoor, de één al meer dan de ander...onder het motto verdeel en heers. Heb je door samenlevingsomstandigheden vrije tijd, doe er iets zinnigs mee. De mens in groepsverband is veel socialer dan men denkt, maar krijgt de kans daar niet altijd voor omdat de fabriek dicht moet om een paar procenten meer winst te maken bijvoorbeeld. Met dank aan de sponsor van het gastronomische en culturele evenement (via mijn link 'Aarschotse Kultuurkenner(s)' op de door de plaatselijke poëten gehuldigde en sponsor Wim's blog tikken)...en aan de talrijk opgekomen, voor de gelegenheid zeer relaxte mensen.

  Collectieve  samenlevingen in oudheid

  Alle Menschen wirden Brüder ! Volgens het artikel in de link, zouden er van 7000 tot 4000 jaar voor Christus in Anatolië en de Balkan voor die tijd heel progressieve samenlevingen bestaan hebben. Gedurende die periode zou er hoegenaamd geen sprake van oorlog geweest zijn in. Hoe men er achter kwam dat er ook geen uitbuiting en discriminatie van vrouwen zou geweest zijn, leest U via onderstaande link.

  Terug naar nu in een paar seconden.  De mensen van Opel zijn met vakantie en zullen waarschijnlijk wel de knip op de beurs houden bij de onheilsberichten over hun vestiging in Antwerpen.  Men heeft ons echt gewend gemaakt aan het feit dat het normaal zou zijn dat aandeelhouders omwille van het feit dat ze een paar percent meer winst kunnen maken, fabrieken mogen sluiten. Men gewend ons aan het feit dat Porsche miljarden verlies maakt en toch superbazen aan de deur mag zetten met miljoenen aan ontslagpremie. Doodgewoon moeten wij het allemaal vinden dat miljoenen jonge mensen in Europa geen baan hebben en dat banken over kop gaan op ons kap.  Van alle huizen die er staan, hebben ze via onze leningen bovendien dikke precenten verdiend en ons verplicht verzekeringen laten betalen. De Staat, dat zijn wij, maar wij beslissen niet over dergelijke dingen, wat we ook al weer de logica zelf moeten vinden van Big Brother. Er zijn natuurlijk landen als de VS, waar het nog erger gesteld is en een president ten strijde kan trekken zonder veel inhoudelijke goedkeuring van zijn parlement…maar als er een sociale maatregel moet tegengehouden worden, vindt men er wel genoeg stemmen om de wetsvoorstellen tegen te houden.  Kleinere boeren moeten het normaal vinden dat ze al van in de jaren zeventig van de twintigste eeuw van tussenuit gebonjourd worden. Jongeren mogen gewoon blij zijn met hun nepstatuten en hun lonen die hen zoveel goedkoper maken dan oudere werknemers. Die oudere werknemers worden zoveel mogelijk geweerd en via het terugdraaien van het brugpensioenstelsel belanden ze in een goedkoper stelsel, de D.O.P.

  Kleine zelfstandigen moeten het gewoon vinden dat ze de laagste pensioenen hebben en zodoende wordt de verdeel-en heersstrategie toegepast tot in het absurde. Terwerkstellingsgraad in  België : 67%.  De uitgerangeerden worden dreigen de nieuwe schimpgroep te worden, want hun aantallen en statuten groeien. Naast ‘de Walen’, de ‘vreemdelingen’, de ‘doppers’…te pas en te onpas bovengehaald in gesprekken van hoog niveau, om aan te tonen dat ‘het allemaal luierikken zijn’. Verdeel en Heers, natuurlijk. Wij bepalen het spel niet, en dat zouden we ooit toch wel eens gedaan hebben, produceren en gelijkmatig verdelen. Ehwel, ehwel, er is nog hoop :

   http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/27/neolithisch.html

  Een mogelijk collectieve samenleving NU , de eisen :

  http://bloggen.be/conscience2008

  octo 27/07:2009 maandag

 • Liefde, een biljarttafel met cols

  100_1388

  De liefde, een biljarttafel met cols

  Aan ieder koppeltje gaat, net zoals aan de aarde, een hele voorgeschiedenis vooraf. Op het moment van samenkomst zijn de teerlingen in menselijke feiten eigenlijk al grotendeels geworpen.  Verder zetten wat voorafging. Aantrekking en versmelting van tegengestelde en bijna identieke polen, op weg langs dalen en bergop en af. Het verleden, het heden, de buitenwereld soms bepalend medebepalend voor afhaken en weer opnieuw beginnen. Net zoals de bigbang en vulkaanuitbarstingen en erosie…krijgt men dan, als de druk te groot wordt en het schijnbaar zinloze wordt benaderd…het uiteengaan van de elementen soms.  Allen op zoek naar zoveel mogelijk innerlijke rust, onvermijdelijk in interactie met de dalen en pieken van zichzelf en de omgeving.

  Elementen willen weer bijeenkomen echter en het verhaal begint opnieuw met dezelfde componenten en andere personages in andere of dezelfde rollen. Een panoramisch overzicht op het geheel der pogingen van velen, pogingen tot zingeving; dat zal wel de bedoeling zijn.  Protonen, Neutronen, Electronen…het eeuwige spel van verschillende soorten ladingen en het evenwicht en evenwicht zoekend, het begon al van bij de straling na de bigbang, toen het eerste atoom nog moest worden gevormd…en eindigt meer dan waarschijnlijk weer tijdelijk met de alle weer samengekomen straling vóór de eerstvolgende nieuwe bigbang.  De reis van het groeien van wijsheid, bepaalt door iedereen zijn en haar weg.  Soms tragisch, soms komisch, soms beiden…als alles één is, is volledig scheiden onmogelijk.

  Hoe groter je interessen en bereidheid van wie je bent echt te willen en kunnen bleven, hoe beter je het nu leert sturen.  Emoties zijn daar een belangrijke leermeester(es) in.  Ze leren ons dingen in fasen, die we alleen kunnen bijsturen als we het allemaal zeker begrepen hebben...en weten wat we willen...op dat moment kunnen we vanuit een evenwicht echt handelen of besluiten niet of nog niet te handelen...met het geloof en de hoop dat het dan positief uitvalt voor jezelf en anderen.

  Weinigen kunnen voor anderen aanvoelen wat nu voor hen een positieve richting kan zijn...toch liggen de meeste antwoorden in onze kleine en grote omgeving voor het grijpen ...als we het zoeken tenminste niet hebben opgegeven. octo 25/07/2009 zaterdag


  100_1369

   

 • Verontrustende Toestanden en Hoop.

  filmpje :

  Louis De Wijze, Auswitch overlevende, overleden in Nederland. Het ging toen enorm slecht met de economie in de jaren dertig,(sommigen beweren dat de crisis nu even groot is, of dreigt te worden)...en het werd oorlog toen. Voor miljarden is er na de 2de  wereldoorlog twee nooit verbetering gekomen en miljoenen kwamen na die oorlog nog altijd door fascisme en oorlog om...vaak geholpen door die grotomachten die zich nu nog altijd de kampioenen van de democratie noemen.

  Verontrustende Toestanden en en hoop.

   Het zat er al een tijdje aan te komen, bij overname van Opel zal men het bedrijf in België misschien wel laten uitdoven. De beurs en de aandeelhouders dicteren nog altijd zonder veel overheidsbemoeienis wie werkt en wie hoeveel verdient en wie best werkloos is. Internationale aanpak van de crisis...?

  In de vrijhandelszones van de Dominicaanse republiek is 65% van de arbeiders werkloos geworden.Ze hadden al maar een minimumloon van 150euro. De vakbonden vragen peulschillen in plaats van de lonen internationaal af te spreken. Het leger van Honduras bereid zich voor op de aangekondigde mars van president Zelaya naar het land. De sociale bewegingen zijn er momenteel aan het staken, internationaal spreekt men raar genoeg niet van afdoende maatregelen tegen de coupplegers.


  In Zuid-Afrika zijn er rellen uitgebroken, mensen zijn het beu om op een verbetering van hun vaak miserable levensomstandigheden te wachten. Een omwenteling die alleen gelijke burgerrechten impliceert is niet voldoende. Het afdwingen van meer economische democratie zal de agenda van de toekomst moeten gaan bepalen. Op de zwarte markt in Caïro worden nieren voor 100.000euro verkocht, donors krijgen 1800 euro. Oxfam becijferde dat Afrika, bezuiden de Sahara in de toekomst door de klimaatsverandering pakken minder maïs zal kunnen oogsten. Afrikaanse boeren zouden meer gebaat zijn met organische landbouw (biologische bemesting) en zo op termijn hun opbrengsten kunnen verhogen en gezonder eten. Vaak zijn het de kleine moestuintjes die de honger er weghouden, zonder gif, kunstmest en genetisch gemanipuleerde zaden. Ook op gebied van export zou er een markt voor deze produkten zijn.Zo zijn er nog tal van voorbeelden op de MO-link te vinden. Overal waar dat een logische oplossing voor is, ligt het politieke verlengstuk van de economische grootmachten dwars.

   

  Ondanks alle euforie met betrekking tot de economische groei van India, blijkt bij nader onderzoek hoeveel massa's mensen ginder uit dat elitair bootje vallen. Net als in Pakistan, Indonesië en nog een pak andere Aziatische landen, had de situatie er nu heel anders uit gezien indien vooral in de tweede helft van vorige eeuw niet overal massaal jacht werd gemaakt op die mensen en groeperingen die los van de plaatselijke elites en godsdienstige en nationalistische opdelingen, in de eerste plaats voor meer welzijn en welvaart opkwamen. Hun fout was het van teveel met dergelijke bewegingen samen te werken en zodoende vooral door het Britse Imperium 'uitgeschakeld' te worden. Een uitgebreide artikelenreeks daarover, vindt je deze week op de lsp-link. octo24/07/09

 • Reis naar de maan in 100 gedachten.

  100_0584 (2)

  Reis naar de maan in 100 gedachten

  …543210…moest ik dit zonodig doen ? De raket komt los van de lanceerinstallatie. Misschien vaarwel aarde, voorgoed. De laatste trap is afgegooid, de zwaarte kracht al overwonnen. Binnen drie dagen zouden we met zijn twee op de maan moeten staan. Het raam dat op de aarde uitgeeft staat gelukkig niet open. Dag blauwe planeet met de bruine aarde en de witte wolken. Zo klein ondertussen. De vaak grauwe strijd daar beneden, gewoon om te overleven, terwijl dat geen probleem meer zou mogen zijn. Om de zin van ’t bestaan te beleven en te achterhalen, om dit alles te delen, zinvol te maken, daarom leven al die mensen daar beneden.  De maan komt dichter. The Eagle cirkelt wat rond de maanblok en wij, wij dalen weer met zijn twee naar weer een andere stoffige zee der stilte in dit kraterlandschap. Ik daal de trap af, weet niet zo direct een boodschap voor de mensheid te verzinnen.  “Hee, daar beneden, met een propere lei beginnen”, lijkt me niet zo’n goed idee.

  Zeker niet in de oorlogsgebieden waar wraak misschien nog teveel harten nog verziekt.  Zeker niet in politieke middens op topniveau, want de spelletjes schaak om macht en grondstoffen en controle zijn stukken plezanter dan een spelconsole. Zeker niet voor stadsbewoners in metropolen, die maar met de wagen blijven ronddolen en stilstaan en dat met die prachtige metro’s in de pijpen van de kegelbal daar beneden. Ook niet voor de baas van Porsche die, (men ging daar in knippen,) er nog met 200 miljoen frankskens tussenuit mag glippen. Niet voor de werknemers van GM en Chrysler die meer van een nationalisering hadden verwacht, dan gewoon hun baan te verliezen. 

  Nee, ik zet de stap en zeg…”hee, daar beneden, tijd om te kiezen voor de aarde als gemeenschappelijke woning”.  Mensela in ’t Latijn. Ooit nog een theatermonoloog met de titel ‘Kiezen voor Mensela’ geschreven.  Het podium in een veel te kleine zaal, beeldde alle continenten uit, gescheiden door blauwe verf. Op ieder continent een fruitbak, waarop het enige, altijd anders gekleede personage de geschiedenis van de sociale strijd in bijvoorbeeld Europa, uit de doeken deed. Ook nog ergens op deze blog te vinden. Met genoeg middelen moet er nog wel een megavoorstelling met echt water en grote podiums van te maken zijn.  Maar hier, van op de maan, telt dat ‘mega’ niet meer als je de aarde zo schijnbaar ziet hangen, terwijl ze net als alles in beweging is; onze sterren en planeten, onze harten en ons trachten naar spontane, niet opgedrongen spiritualiteit.  Het is de boodschap die telt. Spijtig genoeg is ‘een boodschap brengen’ niet meer zo in…vooral entertainen telt, met genieten, als enige opdracht. Je moet eens even hier komen staan om te beseffen dat er inderdaad meer onder de zon is.  Al kan het beneden natuurlijk ook, vertrekkend van  momenten dat je tussen de razernij of de knopen door naar wat stilte verlangt.  Wie een rustig plekje weet, koester het met anderen.

  Dit maanlandschap is één gigantische zee van stilte, toch zou ik er niet willen wonen, ik ga hier wat rondhuppelen en stenen rapen en dan maar rap proberen terugkomen.  Dan kan ik mijn jongste tip van een lezer, een zorgzaam ecologisch aardbewoner, op mijn blog zetten : hoe zelf je electriek te maken :

  http://www.electrabel.be/residential/energy_saving/build_renew_produce_my_energy.aspx

  octo 23/07/2009 donderdag

  100_0575

 • filosoof en dichter verwekken sfeer.

  IMGA0034

  Tijdstip van het Wim- gedicht :

  Geboren op de dag van de eclips in Azië.

  Biggest of the century it seems.

  Belgen vierden hun nationale feestdag. De planneet de maanafstap

  Frank Dewinne in de ruimte ontstopte de wc aldaar

  Op de dag ook van 40jaar viering 1ste maanbezoek

  J.Vandenbroucke won net niet in de Tour.

  Filosofendag midden de natuur. Philosopher meets Poet !

  Een filosoof vertrok een paar uur moederdorpwaarts.

  De dichter bleef achter en zette woorden bij beelden, bij gedachten en zo meer.

  Windhoos in het dorp van O.

  Straten werden een kwartier lang rivieren.

  Hagelandse hagel hield zich in om teveel fruit te kwetsen.

  De filosoof keerde terug met brood en eieren.

  In het nog droge vijvergebied van 't andere dorp.

  Er hing weer meer zuurstof in de lucht.

  De dag dat er plannen werden gemaakt om te smullen. De week ook van het dichte café en de mossellen van inmiddels overovermorgen.

  Echte rijkdom begint gewoon in je buurt.

  Vrienden bijeen, ieder uit eigen deeg.

  octo

  Poem by a poet we call Wim Tattoo :

  Voor kameraad o

  Een tak kraakt, vogels stuiven op,

  een kikkerbariton speelt een serenade

  onder het raam van een libel.

  Bellen op het water alsof een drenkeling

  schoon schip maakt met het verleden.

   

  Aan een tak een rubberen laars,

  alsof de boom niet meer wil botten,

  een blauwe fles in het gras,

  niemand heeft een brief geschreven

  maar je voelt de eenzaamheid

   

  van de man die zijn hart verloor

  maar steeds weer werd herboren.

  Hier schieten alleen vissen kuit

  de rest is pure arrogantie.

  Een man weet af van het bestaan

   

  van het verleden van de bomen

  en hoe de dril zich verzamelt

  naar èèn kant van de vijver

  om daar, hoe zegt hij dat, te rotten

  van onvervulde dromen.

   

  Je hoeft hier niet te denken,

  geen beter filosoof als de natuur.

  Hier bedenkt men geen theorieën.

  Hier liggen de wortels van de toekomst

  alsmede van het verleden.

  Wim tattoo

  http://wimtattoo.blogspot.com/

   

   

 • Translation and skynet

  100_0348

  foto : hoe een mokka-kat in een zwarte kat omzetten en omgekeerd(how to turn a mokka cat into a black cat and the other way round)

   for English readers, go to my English link :

  http://closertothesoul.wordpress.com

  For translation from one word into another or one text as well, go to http://www.skynet.be/diensten/vertaling

  Et pour mes amis Francophones, Allemands, Espagnoles...etc la même chose

  Es stimmt nicht immer richtig und manchmal fehlt es oder bleibt ein Wort in Niederlandisch stehen ...aber man kapiert manchmal und lernt (causa de 'error' : style prozaique,error type,idioma dialectia..)?

  On this day, when man set foot on the moon 40 years ago, remember as well the first letter he wrote and hope for us all that each can discover one and oneanother every day a little bit more...or 'bite' more, when he or she writes.

  octo

 • Sexuele verminking,misdadig machtsmisbruik

   

  Sexuele verminking,misdadig machtsmisbruik

  In landen waar men nog overgaat tot verminking van de sexe, gebeurdt dit niet alleen omwille van de fysieke en psychologische dominantie die van bepaalde mannen of famillies over de meisjes en vrouwen uitgaat. Als alibi vertrekt men dan wel van de zoveelste interpretatie van die of die tekst door de zoveelste sekte binnen een godsdienst, maar de daders zelf, zijn in de eerste plaats schuldig. Die eeuwenlange vorm van onderdrukking, die stilaan lijk af te nemen; houdt mensen onwetendend en dienbaar aan een verwrongen systeem van samenleven, zowel van vrouw en man, als van samenleving. Dit is pas een reëel probleem, niet of je al of niet gesluierd bent. Hoe beleef je de fysieke liefde als vrouw erna ? Een paar getuigenissen. Eén van de vormen van fascisme eigenlijk.

   

  http://www.youtube.com/watch?v=9334MdDwL2M

   

  boekentips bij EPO , spaar jezelf een reis uit, want je zit er echt middenin :

  -Kris Peeraer 'India' magistraal beschreven

  -Joris Smeets ' De Filipijnen'

  boeiende reisroman over hoe fascisme meerdere

  gezichten heeft...de dag van vandaag

  -Jacques R.Pauwels : Big BusineSS met Nazi-Duitsland :onthutsende waarheden over hoe politiek en economie samen de wereld in barbarij konden storten

   

  link van de dag : het Anti-fascistisch Front

  http://aff.skynetblogs.be/ Flip Dewinter en Patroon Valkeniers en hun meningsverschil

   

  analyse van de dag : de toestand in Afrika en Azië

  http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/20/afrika.html

  http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/19/azie.html

   

  octo 20/07/2009 ma

 • Scholing buiten onderwijs en univ om.Tips.

   

  Scholing buiten onderwijs en univ om

  Je kan naar de universiteiten gaan en er filosofie en economie en sociale en politieke wetenschappen studeren. Je kan ook alleen en als autodidact veel kennis en inzicht verwerven over die vakken. Ook van uit je praktijk in je dagelijkse studie,werk of in sociale bewegingen kan je gaan begrijpen van waar de samenleving komt en hoe ze er aan toe is en welke alternatieven het beste samengaan met welk een probleemsituaties dan ook. Vernietiging van massa's groenten dit jaar en ongeveer dezelfde prijzen ? Honger in de wereld ? Hoe kan dat ?

  Over een paar dagen vieren we dat we 40 jaar geleden de eerste mens op de maan zetten. Met de ratio kan men alles regelen en toch raakt de spiraal van crisis, armoede en oorlog niet overal doorbroken. Grote en minder grote boeren moeten alhier warenhuizen blokeren of elders in de wereld verwaarloosde landbouwgrond bezetten om meer dan enkele euro's per dag te verdienen. Coördinatie, prijsafspraken, verdeling van de gronden...alle vooruitgang wordt afgeblokt door de grote kartels in de voedingsindustrie en handel. Dit produktiesysteem moet maar blijven groeien om niet in te storten...is dit langer ecologisch houdbaar. Vroeger was het met steeds minder meer produceren, nu zet zich een tendens in om met steeds minder minder te produceren...houdbaar ?

  Wat opvalt in de financiële wereld is dat men weer zijn stoute schoenen aantrekt om in zo een kort mogeljke tijd zoveel mogelijk geld bijeen te speculeren, na de vernietiging ervan een tijd geleden. Verzekeraars proberen weer mensen te lokken met steeds maar voordeliger produkten tegen een hogere premie na een paar maanden vermindering...”omdat je toch zo een goede chauffeur bent”(in die trand beginnen de lokbrieven dan). Betalen we nog geen verzekeringen genoeg ? In de Verenigde Staten wedijveren de winsten van de verzekeringensector met die van de oliebaronnen, om ter hoogst. En nog zijn de kapitaalbonzen niet tevreden. De Republikeinen en een aantal democraten proberen het nieuwe voorgestelde Obama-systeem in de gezondheidssector tegen te houden omdat een goedkoop aanbod van overheidsverzekeringen in de richting van het onze nadelig zou zijn voor de privéverzekeraars. Mensen die dit niet langer pikken, denken meer en meer na over waarom dit alles niet zo maar als een natuurlijke staat van zijn moet worden aanvaard.

  Er moet een nieuw hoofd van de Eurocommissie worden verkozen. Eén van de vijf voorwaarden waarop een deel van het europarlement hem wil steunen, gaat over een verhoging van de defensieuitgaven...in plaats van met dat geld andere dingen te willen doen. Staan naast conservatieven,liberalen en liberale sociaal democraten ook de Groenen daarachter ?

  U kan uitzoeken wat diegenen waarvoor U koos in het Europees parlement vertellen, via de link :


  http://www.europarl.europa.eu/wps-europarl-internet/frd/vod/player?language=nl&menusearchfrom=bygp&pageby=unit&idmep=4508&discussionId=0&page=0&category=0&format=wmv&askedDiscussionNumber=10

  U zoekt achtergronden of vorming over hetgeen U allemaal via de media al of niet of verkeerdelijk voorgeschoteld krijgt, ook daar blijken mensen op een doorgedreven manier mee bezig :

  http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/18/foto.html fotoreportage internationaal hoofden bij mekaar steken cwi

  http://www.mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2[art_id]=25709&cHash=c9e303ec82 dagelijks wereldnieuws uit eerste hand van ondermeer ontwikkelingswerkers

  http://www.pvda.be/nieuws/artikel/marxistische-zomeruniversiteit-marx-voor-beginners.html info cursus linkser dan sociaaldemocraten

  octo 18/07/2009 zaterdag

   

 • Vrijwilligerswerk. Tips

  100_1244

  Vrijwilligerswerk...kan van alles betekenen...van de afwas doen tot en met je inzetten voor een aantal goede doelen, sociale bewegingen...gemeenschappelijke noemer is het onbezoldigde werk. Gewoonlijk steek je er nog meer in...maar de voldoening die er uit komt, dat is pas een menselijke waarde. Geld, dat is toch maar papier, inkt en metaal. 

  Begeleid wonen en armoede

  http://www.nieuwsblad.be/Article/Detail.aspx?ArticleID=BLIBO_20090710_001&PostCode=3200

  Sociale Bewegingen

  http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=105117183513&h=4dM2x&u=ejzYQ&ref=mf

  Het vrijwilligerswerk van de zus van de federale premier

  http://www.facebook.com/ext/share.php?sid=101769789806&h=t8A5j&u=tBie1

  octo dankt de tipgevers

  Annex : de rechtse en patronale stempel van het Vlaamse Regeerakkoord

   http://www.lef-online.be/cgi-bin/csvdb.cgi?db=forum&rec=1247836262&display=record

  Annex : wat is 'the non aligned movement' die 55% van de wereldbevolking vertegenwoordigd ?

  http://en.wikipedia.org/wiki/Non-Aligned_Movement 

  Annex : lezersreactie op Vrijwilligerswerk Tip (mag wel de nonprofitsector niet vervangen)

 • Arbeiders zetten VB-Dewinter op zijn plaats!film

  bron : youtube-lsp

  Veel geslaagder dan veel theoretische betogen, is de aanpak van enkele arbeiders uit het havengebied. De euro van veel mensen begint te vallen. De ergste systeemcrisis sinds de jaren dertig vorige eeuw begint zich meer en meer in verontrustende cijfers te vertalen. De massale overheidsschuld dwingt regeringen digitaal geld in omloop te brengen, te nationaliseren, mensen thuis te zetten met werklozensteun, ja zelfs met een gedeeltelijk inkomen. In Frankrijk uit voormalig presidentskandidaat De Villepin de 'vrees' voor een nakende revolutie. De jongerenwerkloosheid zit overal in de lift en zou wel eens de motor kunnen zijn voor onlusten in plaats van een politiek omkaderde reactie mét uitzicht op verbetering van de levensomstandigheden. 

  Het Europees model van een ééngemaakte markt begint te haperen door de aparte nationale maatregelen tegen de crisis. Extreem-rechts in de nationale en Europese parlementen hoopt te scoren op de nakende puinhopen van de crisis, waarvan sommigen, ondanks hier en daar een positief bericht,denken dat de gevolgen ervan na de zomer weer crescendo en in de verkeerde richting zullen evolueren. Als het populisme al ergens zal worden ontmaskerd, zal dat meer door sociale actie dan in de parlementen gebeuren, getuige daarvan het filmpje van de lsp-blog. Vakbonden en partijen vergeten al wel eens dat het echte gezonde verstand bij het meest bewuste deel van hun basis zit. Of dat al in het parlement is vertegenwoordigd ? Blijkbaar zal de economie nog harder aan de politieke boom moeten gaan schudden voordat de sociale betrachtingen van de wereldbevolking de politieke scène meer gaan domineren.  In een logischer poll-en verkiezingssysteem zat er tenminste al één SPA-rood figuur in één van die vele parlementen van ons en met wat meer linkse eenheid nog wel een paar andere sociaalvoelende idealisten, die zich nog niet door de molen van immer stijgende economische en onecologische groei laten vermalen hebben.  

  Indien onderstaande analyses in de volgende linken kloppen, zullen er meer en meer antwoorden...en hopelijk ook geörganiseerde antwoorden van mensen uit de basis komen. Vooral de minstbedeelden aller landen, kijken er naar uit.

  http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/15/europa.html

   

   octo 16/07/2009 donderdag

   

   

 • Nieuw Revolutionair Airconditioningsysteem !

   

  Nieuw revolutionair aircosysteem !

  Heel de wereld, zelfs in (w)armere landen, hangt vol met van die electricitieit verslindende bakken aan de gevels. Elke flat zijn eigen motor op 't balkon of raam om koel te blijven, geen zicht op de duur. Voor flatgebouwen heeft er een wetenschapper een systeem uitgevonden dat een heel gebouw kan afkoelen of verwarmen, rechtstreeks op basis van zonneënergie. De oude gekende modellen die ons net leegplunderen, produceren bovendien zelf nodeloos warmte bij.

   

  Bijkomend voordeel van het systeem : het verwarmt tevens je water. In de grotere woonblok- modellen wordt alle water binnen één woonblok zelfs gezuiverd en daar werkt het systeem tevens als waterzuiveringsstation. Kijk zelf maar eens.

   

   

  http://www.youtube.com/watch?v=AtMC2MXc_n8&feature=related airconditionars

  octo 15/07/2009 woensdag 

  GASTADVERTENTIE

  2 zeer sterk aan te raden blog's voor liefhebbers van huidige poëzie

   

  wwwwwwwwwwww wim's woorden worden wakker, wekker, weelderig, wonderlijk,wellustig,wees,wenkend, waakzaam,wijzer... slechts weemoedig niet : http://wimtattoo.blogspot.com/ wim's daily poetryjournaal

   

  newnewnew : wim tattoo's podium voor jonge dichters :

  http://newtattooblog.blogspot.com/

   

  1blog voor al dan niet heengegane dichters-schrijvers

  http://williamfields.skynetblogs.be/

   tevens bereikbaar via de link van

  aarschotse kultuurkenner(s) :

  http://ivanjennes.blogspot.com/

   

 • Vestas UK sluit:meer democratie in economie !

  100_1318

  foto :1mei in Spanje,enkele jaren terug

  Op het eiland Wight en in Southampton staan twee fabrieken de enorme wieken van windmolens produceren. Er werken 600 mensen in deze Vestas-fabrieken, ze zullen binnenkort allen afgedankt worden. Door de fabrieken naar de US te brengen, waar de aandeelhouders meer subsidies krijgen en minder tax moeten betalen kan men nog meer winsten maken. De mensen op het eiland Wight zullen op het vasteland moeten soliciteren.

  De regering Brown en andere door schandalen geplaagde partijen, hebben de mond vol van hernieuwbare energie en er gaan miljarden voor uitgetrokken worden, U kan raden wie de grootste voordelen daarvan zal mogen innen. Kan je eigenlijk anders verwachten van mensen die zelfs de tuinmeubelen in hun buitenhuis door de taxpayers laten betalen, terwijl ze toch al zo royaal verdienen ?  Maar daar gaat het niet om natuurlijk. Waar het om gaat is de willekeur waarmee niet alleen bankiers, maar ook sommige megabedrijven hun personeel voor de gek houden.  Waar het om gaat is dat regeringen nog niet in staat zijn om comforme wetgevingen voor bedrijven uit te werken.

  Waar het om gaat is dat een deel van de mensen die dat allemaal al door hebben uit woede liever twee fascisten van de British National Party in het Europees parlement stemmen dan op andere partijen te stemmen die het sociale nog hoog in het vaandel houden.  Waar het om gaat is dat linkse mensen die al decennia in de Labourpartij militeren,al decennia tegengewerkt en gebrandmerkt worden als utopisten en zo meer.  Waar het om gaat is dat vakbondsleiders zich altijd maar weer tevreden stellen met hoge afscheidspremies, zonder zeggingschap te eisen in die hele delocalisatiepolitiek. 

  Wat kan je doen als je toevallig je job verliest in zo een fabriek ? Politieke eisen stellen, niet alleen economische. Contacten leggen met de werknemers in landen waar men onderbetaald is en niet meer aan de slag gaan tot dat men overal voor hetzelfde werk hetzelfde loon betaalt. Eisen dat men een uniform tax –en subsidiesysteem uitwerkt op internationaal vlak.

  Je kan natuurlijk ook aan de slag blijven en de productie zelf verkopen, maar dan zal je op termijn het leger op je dak krijgen of moeten gaan concurreren met de buitenlandse werknemers. Democratie ? Als het er op aan komt is het veel meer dan ergens een bolletje te kleuren om de zoveel jaar. http://savevestas.wordpress.com/

  Octo 14/07/2009 dinsdag

 • Zonneënergie in opmars:zonnetorens,types

  Een groot consortium van bedrijven en instellingen hebben berekend dat een oppervlakte van 300km op 300km zonnepanelen in de Sahara jaarlijks voldoende energie voor de wereldbevolking zou kunnen produceren. Men is van plan om een projekt daarrond te lanceren. Er bestaan momenteel ook al enkele types zonnetorens bovendien en ook nog een paar prototypes worden in de steigers gezet. Een paar voorbeelden en het principe van hun werking voor ons uiteengezet :

   http://www.youtube.com/watch?v=0tWlP0knKQU&feature=related

  http://www.youtube.com/watch?v=C-EvV90MeDY&feature=related

  En avanti !

  octo 13/07/2009 Maandag

 • Complot verzekeringsindustrie tegenMichaelMoore

  In de Verenigde Staten is gezondheid verzekeren een miljardenzaak. Een topmedewerker van één van de grootste verzekeringsondernemingen getuigt op een tv-show hoe men de film van Moore over de gezondheidssector 'Sicko' heeft willen discrediteren.

  Hier de alert-mail van Moore daaromtrent ;

  Bill Moyers Show Tonight Reveals Insurance Lobby's Secret Plan to Attack 'Sicko' and Michael Moore

  Friday, July 10th, 2009

  ALERT: We've just been informed that Bill Moyers, on his show later tonight, will expose for the first time the health insurance industry's secret campaign against Michael Moore and his film, "Sicko." It contains a stunning revelation and admission by a top health insurance executive -- the former head of publicity for CIGNA, one of the top health insurance companies in the country -- that the disinformation and attacks on Michael and the film were extensive and well-planned. Their job was to stop the movie from reaching a wide audience (and, more importantly, from having the widespread political impact the industry feared "Sicko" would have).

  Wendell Potter, former Head of Corporate Communications at CIGNA (which provides health insurance to nearly 70 percent of the Fortune 100 companies) admits that, in fact, "Sicko" "hit the nail on the head" and told the real truth about how much better people in other countries have it when it comes to their health care.

  The show airs tonight at 9:00 PM on PBS. (Check your local listings for exact times. Many areas show it on Saturday night, too.)

  You can check out the segment about Michael and "Sicko" here:

  http://www.youtube.com/watch?v=Mv1FwOCNoZ8

  Be sure to tune into Bill Moyers Journal tonight at 9:00 PM for the full program. Check here for local listings (and rebroadcasts):

  http://www.pbs.org/moyers/journal/about/airdates.html

  If you get this email too late, their website will soon post the full show soon:

  http://www.pbs.org/moyers

  Finally, the truth comes out. From one of their own. Amazing.

  Yours truly, Webmaster
  MichaelMoore.com
  webguy@michaelmoore.com

 • 11juli-bijdrage : religie, volk en scheiden

  100_1266

  Terwijl de media via het spook van de voornamelijke economisch liberale Karel van Miert en de krokodillen uit de oude kreek mevrouw Gennez tot volmachten'socialist' verklaarden en het inderhaast bijeengeroepen spa-congres de nieuwe samenwerking met eigenlijk liberalen, bekrachtigde, twijfelt de Wever Bart op zijn trouwdag zeker niet aan de aanstelling van weer een patronaatsgetrouwe minister.Participatie van het volk in de democratie...ver te zoeken...de partijvoorzitters regelen dat terloops wel even. U wil U ministers op een dag zelf verkiezen, op basis van een programma op de noden van de ganse wereldbevolking afgestemd en goedgekeurd per wereldreferendum ? Klik dan op de eerste van de linken op deze blog.

  Religie, volk en scheiden ,definities :

  De 1ste Engelbewaarder

  Een schilderij in de nonenschool.  Een gelijk een Getuigen van Jehovah stralend wezen in een lang kleed, stopt twee supervolmaakte kindjes aan de rand van een ravijn. Allemaal hadden we er één, werd ons verteld; maar je kon hem niet zien of zijn of weten dat het een ‘haar’ was, want ze waren geslachtloos. Had ik toen al vragen met biljarteffect kunnen stellen, dan had ik voorwaar gevraagd waarom ge ze niet zag. Met ouder worden weet je het toch al een stuk beter.  Je kan ze wel zien, het zijn de anderen…en hoe meer je er zelf één bent, hoe groter de kans dat je door het leven niet altijd wordt verwend als je teveel ongepast medelijden nog niet neutraliseren kan.  Het engeltje in anderen en hun door de eeuwen heen doorgegeven kwelduiveltjes, leren je dat wel.

  De ware betekenis van ‘volk’

  Groepen mensen, al eeuwen gebonden aan een bepaalde straat, streek, dorp en zo verder; die samen al tijden koude, regen en wind trotseren om voor eten en kroost te zorgen, getroost door de zon, daar waar het niet ondragelijk heet is.  Groepen mensen vaak uitgebuit door  andere groepjes mensen. Ook daar, net als op het persoonlijke vlak, groeiend naar inzichten.Volken zijn door de eeuwen heen al zo vermengd, dat scheiden hier zinloos is. Vanuit gemeenschappelijke belangen kan de wereld niet anders dan ooit één natie worden.

  Scheiden

  Je belandt in andere verhalen, vaak met dezelfde inhoud, maar het blijft je eigen en dat van een vaak groeiend aantal anderen. De redenen ? Ontwikkelden zich al van voor je geboren was in weer andere verhalen van vroeger. Ouders hebben die je nooit ruzie zag maken, is zelfs geen garantie…want je riskeert met teveel vertrouwen en naïviteit en goodwill aan een relatie te beginnen, terwijl je wel verliefd wordt en toch de verhalen van de andere van vroeger en nu, niet kent of verkeerd doorkreeg.  Je hebt vaak nog niet door dat heel veel in het leven niet om nobele intenties draait.  Zij die dan weer opgroeiden met ruzie en scheidingsscenario’s, zijn dan weer soms te wantrouwig, minder genietbaar in bepaalde situaties.  Je kan er geen meetkundig juiste verklaringen en formules op plakken, op de subjectieve dingen des levens. Terugkeren naar al die roots kan heel pijnlijk zijn en daar kan je dan in blijven steken.  Laat ons gewoon maar vriendelijk met mekaar omgaan om vooruit te raken.  Zwijgen is goud, spreken zilver, schrijven is spiegelen octo 11/07/2009 Za

 • Alternatief TV kijken in Europa(via DGB)

  Het alternatieve tv-kijken van de groenlinkse Belg voor volgende week :

  door DGB 'de groene Belg' :

  http://mediadoc.skynetblogs.be/   :

  Weekoverzicht - Euro  Docu TV - La semaine

  Docu's op de Belgische, Britse, Duitse, Franse en Nederlandse publieke omroepen

  Zaterdag 11/07 Dimanche
  Canvas
  20.10-20.40: Vranckx: Saffraan (zie verder)
  Nederland 2
  20.15 - 21.10: Planet Earth: natuurdocumentaire reeks over de aarde; vandaag: Woestijnen
  BBC 2
  21.00-22.30: Terror ! Robespierre and the French revolution: documentaire over de terreur tijdens de Franse revolutie; uit de titel valt op te maken dat dit een zoveelste eenzijdige kijk op de Franse revolutie is want zoals Jacques Pauwels in zijn boek over die Franse Revolutie aantoonde, maakte de terreur van de contrarevolutionairen veel meer slachtoffers.(zie DIOGENE(S) 124 van 3/12/2008)
  22.30-23.30: Blood and Guts: a history of surgery, documentaire over de geschiedenis van de chirurgie
  * * * * * *
  Zondag 12/07 Dimanche
  Canvas
  20.10-21.00: Panorama: Iran en het westen, deel 2
  Nederland 2
  20.15 - 20.55: Paul Rosenmöller en de kracht van Afrika: Mode in Senegal
  20.55-21.40: De weg naar Mekka, reisreeks met Jan Leyers
  21.40-22.15: Zembla: Afrekenen met ING: documentaire over het faillissement van grootbank ING in Nederland
  ZDF
  19.30-20.15: Wilder Planet: Mit Feuer und Flut
  RTBF - La Une
  21.50 - 22.50: Questions à la Une:
  * * * * * *
  Maandag 13/07 Lundi
  ZDF
  19.25-20.15: WISO
  ARD
  20.15-21.45: Geld Macht Liebe
  BBC 1
  21.30-22.00: Panorama: Licence to torture
  * * * * * *
  Dinsdag 14/07 Mardi
  Canvas
  20.00-20.45: Zomer-Terzake: City Boy, reportage uit de 'financiële wereld'
  *** 22.15-23.05: National Geographic: The Human Footprint: Amerikaanse documentaire over de ecologische voetafdruk van de doorsnee westerling ***
  Voor meer info én voor een visuele voorstelling van onze impact:
  alsook:
   
  ZDF
  20.15-21.45: Der Raketenman: documentairereeks
   TV Eén
  21.00-21.30: Koppen XL: Messentrekkers: reportage over jongeren en messteekincidenten
  BBC 1
  *** 22.00-23.25: What's really in our Food ? Reportage over het geknoei met voedinswaren ***
  RTBF - La Une
  23.20 - 23.50: MG Doc: Dans la tête du consommateur
   
   Woensdag 15/07 Mercredi
  Canvas
  20.00-20.45: Zomer-Terzake: Inside Guantanamo
  Nederland 2
  20.50 - 21.30: Future Express: documentaire 'treinreis-serie' doorheen 26 landen op 6 continenten
  23.35 - 00.35: VPRO's Import: Dark side of the moon
  ZDF
  22.15-22.45: Abenteuer Forschung: www.abenteuerforschung.zdf.be
  ARD
  21.45-22.15: ARD-Exclusiv: Die Armutsindustrie
  * * * * * *
  Donderdag 16/07 Jeudi
  Canvas
  20.00-20.45: Zomer-Terzake: Sushi Wars
  21.15.-21.55: De schaduw van het kruis:: reisreeks met Jan Leyers
  21.55-22.55: Ray Mear's World of Survival: aflevering 1: Mongolia, the land of Genghis Khan
  22.25-23.20: The story of India: docureeks, afl 5: The meeting of 2 oceans 
   TV Eén
  21.10-21.40: Koppen XL: Topmodel: Siberië: reportage over een modellenbureau dat Siberië afschuimt op zoek naar nieuwe snoetjes ...
  Nederland 2
  22.50 - 23.40: Holland Doc: Calling E.T.: documentaire over wetenschappers die zich voorbereiden op contact met buitenaardse wezens
  BBC 2
  00.20-01.20: The death of respect: reportage over het toenemend gebrek aan respect in de maatschappij
  * * * * * *
  Vrijdag 17/07 Vendredi
  France 3
  20.35 - 22.30: Thalassa: Magazine van de zee, vandaag: L'été des océans: http://www.thalassa.france3.fr/
  DeGroeneBelg
 • Dirk Van Duppen wint jaarlijkse Democratieprijs

  Dirk wie ? Dokter van Geneeskunde voor het volk, gemeenteraadslid voor de PVDA in Deurne, zal de prijs tijdens de Gentse Feesten in ontvangst nemen. Jarenlang voelt hij al aktie voor goedkopere geneesmiddelen, samen met de de Kristelijke Werknemersbond, de ziekenfondsen en de vakbonden...wat resulteerde in 900 geneesmiddelen die goedkoper werden.

  Vooral in het weekblad Solidair werd van deze episode van rechtmatig verzet verslag uitgebracht. http://www.pvda.be

  Net als over de boeren ,die een paar cent meer voor hun melkprijs krijgen in hun gevecht met de voedselmastodonten die hen proberen te knechten, zal U over die prijs van de democratie weinig vernemen. Ook over de communicatie van het ABVV naar de pers toe, i.v.m. een stakingsafloop in Namen, zal het zoeken zijn. (zie link hieronder) http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/09/abvv.html 

  Democratie is alleen mogelijk met een objectief funktionerende vrije pers die de confrontatie met wat er aan de hand is,(zie ook artikel over 11111) niet uit de weg durft gaan. PS. Gisteren vernam de wereld dat Robert Murdoch, persmagnaat, niet vervolgd wordt om zo'n 3000 voicemails proberen hacken...steeds op zoek naar sensatie over beroemde mensen...want dat verkoopt natuurlijk.

  octo 10/07/2000 V

 • 111111 en Mo over G8-top

  youtube filmpje : 11111 medewerker over de G8-top, meest bekeken onderwerpen van MO deze week :

  1. 'Geen enkel leger in Latijns-Amerika pleegt een staatsgreep zonder het fiat van Washington’
  2. Europese industrie voor zonne-energie groeit fors (*)
  3. Crisis in Pakistan verergert
  4. Europa blijft hulp aan Madagaskar bevriezen
  5. Spanning stijgt in Honduras voor terugkeer van Zelaya
  6. 'Gentechbedrijven doen aan biopiraterij'
  7. Defensie gaat (eindelijk) meer communiceren over buitenlandse missies
  8. Kenia ruilt vruchtbaar land tegen investeringen
  9. De G8-top in L’Aquila: wat staat er op de agenda?
  10. Conflict tussen Oeigoeren en politie in Xinjian
 • Beelden van onze ruimtemannetjes

  Beelden van het Atlantis in de ruimte.

  zonder commentaar. Als de mensheid dit kan, waarom al dat andere niet ?

  We zullen maar doen alsof we niet weten dat het nieuwste vliegdekschip 6 miljard dollar heeft gekost en de naam van een oorlogsstoker gaat krijgen.(G.W.Bush)

  Sorry, geniet nu maar.

  http://www.komonews.com/news/photos/45855337.html 

  met dank aan F.

 • Jurgen Schadeberg, klassefotograaf

   100_1190

  foto : niet van J.S., gewoon amateurpicture  van o.filoview

  Op Arte tv loopt er momenteel een docu over het werk van Jurgen Schadeberg, een Duitser die 35 jaar van zijn leven tussen de Zuid-Afrikanen doorgebracht heeft.     Op een ontroerende manier vertelt de documentaire via foto's en interviews met de gefotografeerden, over de  evolutie die het land gedurende die tijd heeft doorgemaakt.

   

  http://plus7.arte.tv/fr/detailPage/1697660,CmC=2723248,scheduleId=2676180.html

  een echte aanrader.

  octo 09/07/2009 donderdag

 • Ook hier plotse 'omwentelingen' voor de deur ?

  filmpje : aankondiging interview MO met president Madagascar, na een soort volksopstand aan de macht gekomen in Madagascar.

  Eén van de kenmerkende evoluties van de laatste decenia, zijn de regimewissels onder druk van betogende menigten. In tal van landen achter het ijzeren gordijn vanaf eind jaren tachtig, was dit het geval. Opvallend was ook het werk van Westerse geheime diensten om een aantal regimes die te weinig markten wilden openen ook bij wijze van regimewissel 'helpen' opzij te schuiven. Nooit werd er van officiële kant hevig geprotesteerd tegen het vervangen van op klassieke manier burgerlijk democratisch verkozen regeringen als dat 'onze' regeringen en 'onze' bedrijven beter uitkwam.

  Des te opmerkellijk dus dat de ontwikkeldste wereld wél protesteerde, onlangs in Honduras, waar een liberale president zich meer naar het Chavez-model aan het richten was. Heeft men zich misrekend, omdat men dacht dat hij net zoals Chavez na een coup door rechts, bij zijn terugkeer weer in het zadel zou komen te zitten ? Zat alleen de rechtse burgerij in Honduras achter de couppoging, zonder medewerking van buitenlandse geheime diensten ? Een volksopstand wordt meer en meer een te duchten wapen in de politieke. Tot nog toe bleef het gebeuren de Westers wereld 'bespaard'. Maar wat als de bevolkingen hier door gaan hebben dat de grote politieke redders van de bankwereld op termijn niets meer aan de stijgende werkloosheid en het financiële wanbeheer kunnen doen ?Wat indien dit wanbeheer blijkt van niet eens de oorzaak van de economische crisis te zijn en het meer en meer duidelijk wordt dat het kapitalisme in de diepste crisis uit zijn bestaan gaat komen te zitten ? De volksopstanden die men vaak in andere landen toejuicht omdat ze de eigen politieke positie en die van de avonturiers van het grootkapitaal versterkt,en buitenlandse politieke concurrenten verzwakt,  zouden dan ongetwijfeld in onze pers beschreven worden als bandietenstreken...een 'democratie' onwaardig.

  De laatste decennia werden er al veel regimes vervangen door staatsgrepen en oorlogen, zonder dat men aangevallen werd. Regimewissel van binnenuit lijkt nu wel aan krediet te winnen in de wereld van de politiek achter de schermen. De presidentsverkiezingen in Iran onlangs werden voorlopig geen aanleiding voor een regimewissel waarbij het ene regime door een ander van alles behalve economische democratie vervangen werd.

  Zolang alle grote politieke en economische beslissingen door multinationals én, of nationale burgerlijke elites gedicteerd worden, zal de politieke, economische en militaire oorlogsvoering blijven voortduren. Zolang de sociale organisaties in de welvarendste landen niet gaan eisen dat de mensen die wereldwijd voor enkele euro's per dag werken, evenredig aan de lonen hier gaan betaald worden, zal heel deze circus inclusief bewapeningswedloop blijven voortduren.     Zolang de verarmde wereld niet massaal opkomt voor een degelijk loon, in plaats van zich te laten foppen door zogenaamde religieuze of nationalistische leiders, zal de kloof tussen de arme en rijke wereld blijven bestaan. De globalisatie, zoals ze nu op speculatie met de lonen wordt doorgevoerd, zal dan niet uitmonden op het wegwerken van armoede, en het socialiseren van de grote economische sectoren en lamleggen van plaatselijke oorlogen. 

  De eenheid van de werkende klassen moet op een hoger, een internationaal niveau getild worden. Oeigoeren en Chinezen moeten samen voor een degelijk loon opkomen, niet voor religieuze vrijheid of autonomie, zo min als Vlamingen of Walen. Van alle kanten gaat de economische elite in het offensief.  Vandaag nog, de OESO, die vraagt dat de Vlaamse overheid meer fiscale autonomie zou verwerven (een vraag van het Vlaamse patronaat, 'toevallige' uitspraak midden regeringsvorming) en dat de mensen hier langer zouden werken (bij stijgende jeugdwerkloosheid). En wat doen de vakbondstoppen hier : voorzichtig wat meer bureaucratische maatregelen vragen voor bescherming van de internationale tewerkstellingsvoorwaarden (lees 'uitbuitingsvoorwaarden') in de armere wereld. Bij ons springen ze dan bij verkiezingen altijd op de wagen van met de bigbussines verankerde partijen. Ze kunnen dat blijven doen omdat het merendeel onder ons al decennia in een 'ver van ons bed'-ideologie gehouden wordt en er voor kiest van onder zo een vorm van levenshouding te blijven leven.

  De kans zit er naar de toekomst toe dik in, dat een nieuwe manier van verkiezingen organiseren zich meer en meer zal opdringen bij een eventuele escalatie van de crisis, in combinatie met mogeljke volksopsstanden, overal ter wereld. Eerst een algemeen programma voor het oplossen van de noden van de wereldbevolking als totaliteit goedkeuren en dan rechtstreeks op projectlijsten de nationale en tevens internationale vertegenwoordigers van de projecten (ministeries verkiezen). De opdrachten van deze laatsten, zouden niet langer zijn van te 'besparen' maar van de economische mogelijkheden ten gunste van de hele wereldbevolking optimaal en ecologisch te gebruiken. Dergelijke politieke manier van organiseren zou de polarisering in moedwillig gecreëerde geweldadige en vijandige  kampen, die je vaak bij volksopstanden ziet opduiken en in burgeroorlog kan ontaarden, ...neutraliseren.

  Meer info :

  http://bloggen.be/conscience.be

  octo08/07/2009 woensdag

 • Website en Web-TV voor syndicalisten

  DSCN0705

  De grote mediafestijnen worden overbericht. Hetgeen de kleine man aanbelangt komt heel weinig aan bod. Daarom op tijd even kijken of je iets vindt dat je eigen sociale leven aanbelangt. Je niet laten vangen door etnische twisten, Vlaamse electriciteit (voor wie er aandelen van kan kopenl), en zo meer.

  http://www.wvs-sws.be/ 

  http://www.livestream.com/WVS_SWS_TV?referrer=mogulus 

  octo 07/07/2009

 • God zij dank, 'god', dat zijn de anderen.

  100_1220

  De anderen.

  Zovelen gelinkt, zoveel te zeggen, onvoldoende gehoord.

  Laat ze nu zelf maar spreken.

  Vrienden, vriendinnen ,zijn-en haar-dimmensies, kenissen, regeerders,onderdanen. Knikkers.

  De anderen.

  Door sommigen verwekt, anderen door jezelf. Familie.

  De anderen.

  Hun pijnen, frustraties, gloed en willen weten,

  dan weer niet.

  De anderen.

  Hun kwaaltjes, hun pillen hun ouder worden.

  Hoelang valt 'dood' eigenlijk buiten te houden ?

  De anderen,

  het beste in hen zelf dat zo verblijden kan.

  Hun aanvullingen, nodig als brood, onuitstaanbaar soms.

  De anderen.

  Wij, hebben alleen ons eigen gezeldschap in feite.

  Reizigers doorheen al zo lang en soms teveel, telkens overwonnen.

  De anderen,

  wijsheid, fijngevoeligheid met onaf verweven.

  De anderen,

  gedomineerd door de ideologie van de produktie om de winst.

  De anderen,

   opgedeeld in kasten die mekaar leerden mijden.

  De anderen 

  die mekaar dan toch weer opzoeken en vinden voor iets grootser.

  Solidariteit, uitwisseling van menselijke gevoelens, samen perfektie.

  De anderen,

  zieleroerselen, verhalen verdrongen en opduikend.

  De anderen,

  mekaars sadisten, masochistisch bij wijlen.

  De anderen,

  werktuigen der evolutie naar meer bewustzijn.

  Met Mekaar geduld en bergen en  ravijnen en vlakten van liefde lerend. Inzichten, te weinig van belang,bang.

  De anderen,

  de stilte van het parcours meer of minder genegen dan het lawaai in het zijn.

  Een Teveel of Te weinig, opvullen en aanvullen met niets. Het niets, de grootste duivel...telkens weer verjaagd door om het even wat van...zin. Zijn.

  De anderen,

  kwelduivels en engelen in hun enige, menselijke gedaante.

  De anderen,

  geven en nemen, vergeven en van doorgaan tot stoppen, veranderen.

  De anderen.

  octo 07/07/2009 dinsdag, bij  weinig zon-ochtendgloren

 • 'Religie', niks met 'God' of de 'Duivel' te maken

  Afbeelding 046

  foto van de familie 'Soul'(e) op een kerkhof tussen Frankrijk en Spanje, foto genomen na de warmte van de slaapzak in de vriesnacht, en de thee van de morgen. Overal ter wereld begraven mensen hun 'dierbaren'(in 't beste geval) op een andere manier. Herinneringen en straling zijn niet onder de grond te stoppen, ze zijn meer 'eterisch' dan 'materie'. Over de 'esotherie' , een leven na de dood, kan niemand een zinnig woord zeggen of schrijven, hoogstens zich aan een mogelijke uitleg over iets eterisch als 'intuitie' of zo wagen. Aanvoelen is ouder dan woorden.

  Religie, niks met 'God' of de 'duivel' te maken

  Religie is niet 'godsdienst'. Godsdienst is een poging om via het denkbeeld van een 'superwezen' een aantal waarden vanuit verschillende, gedeeltelijk gelijklopende invalshoeken te benaderen. Dat leverde bijwijlen al eens heel aardige, bijwijlen vage, soms imperialistische teksten op. Religie komt echter van het woord 'verbinden' (relier). Wie de filosofie achter het wetenschappelijke geleidelijk begint te snappen en uit een aantal ervaringen zijn of haar bevindingen met het psychologische en sociale weet te verbinden, kan zich inderdaad een 'religieus' mens noemen, of men zich al of niet door het woordje 'atheïst' laat verwarren of niet.

  De echte reden van 'ontstaan' is het ontsnappen aan 'zinloosheid'. Neem nu de big-bang, in feite is die een gevolg van het feit dat kleiner of gelijk aan 'nul' niet wil, niet kan bestaan. Onder teveel druk spat een oude toestand uiteen en de deelelementen beginnen aan iets op het vorige gebaseerde 'nieuw'. Straling is ouder dan het atoom, de molecule en de cel en als wij het begeven blijven er naast de mineralen, de vloeistoffen,enzomeer ook nog wel straling bestaan. Wat er mee gebeurdt, hoe straling zich voelt, of straling nog meerdere talen spreekt...de antwoorden daarop laat ik Uw leven lang over aan Uw verbeelding. 

  U gelooft er niet in ? Straling, er zijn meerdere soorten. Straling, dat zijn niet alleen de radiogolven waarmee uw stem zich per gsm verplaatst. Misschien is het zelfs de kracht in en buiten Uw eigen, om door te gaan met hetgeen U in Uw leven als zinnig ervaart.  Vroeger aanriep men de voorvaderen, voordat men aan het fenomeen 'god' toe was. We zullen nooit juist 'weten' hoe die dingen in mekaar zitten, maar vanuit je eigen vragen om kracht om positieve dingen aan te kunnen heeft vaak een gunstige energetische werking omdat het mensen in beweging zetten kan. Geloven in het sterkere in jezelf en anderen, voorkomt veel nefaste evoluties die dan toch altijd weer het stadium van een onvermijdelijke (?) omweg doormoeten om bij een hoger begrip van bepaalde situaties te geraken. 

  Net zoals een aantal politieke visies ons een aantal alternatieven voorschotelen, zo verklaren de richtingen van wat men doorgaans 'new age' is gaan noemen, het leven op basis van een aantal vooronderstellingen die qua rationaliteit nauw bij de soms heel onwaarschijnlijke van de godsdiensten aanleunen.  Waar het uiteindelijk in de politiek om zou moeten gaan, is dat iedereen op een ecologische manier recht krijgt op zijn basisbehoeften zodat 'persoonlijke ontplooing' en cultuur veel meer kansen krijgt dan dit nu het geval is.  Wat het spirituele betreft is het de bedoeling dat men erachter komt met welke problemen de 'voorouders' op persoonlijk vlak worstelden, welk een wezen je als anti-these van het vorige, zelf vanuit die invalshoek vertegenwoordigt en in welke mate diegenen na jouw de synthese van al deze gevoelens en beslisingen zijn. Is niet iedereen een soort tegenspeler van mekaar ? Tegenspelers moet men leren waarderen voor hetgeen zij vertegenwoordigen, zich eraan ergeren is maar een fase waardoor je heen moet...al duikt die fase natuurlijk regelmatig terug op en is ze vaak op de achtergrond aanwezig, het leven wil ons vanuit deze interakties iets leren. Het 'leven', de tegenpool van het 'zinloze'.

  Sommigen denken eraan te kunnen ontsnappen en stappen eruit,uit dat leven; hetgeen in bijna alle gevallen die men bestudeerde of zelf meemaakte nu niet bepaald verantwoordelijk te noemen viel. Afgezien van het materiële, laat je dan een aantal onafgewerkte dingen met  mensen achter...en daar gaat het leven vooral om. Vaak laat je dan een spoor van depressiviteit achter, aangevuld door de natuur of de chemie die mensen er dan weer bovenop moet krijgen. Zonder de inbreng van andere 'mensen' echter, kan iets niet volledig 'helen'. Het komt spijtig genoeg in sommige of gelukkig maar in andere gevallen, nogal eens voor dat mensen té goed door hebben hoe hun leven en dat van anderen in mekaar zit. Je kan opdrachten aanvaarden...en dan moet je er echt voor gaan...of je kan afhaken...omdat je weet tot waar je draagkracht en daadkracht reikt. Belandt je na het afhaken herhaaldelijk weer in dezelfde soort situaties...waar je uiteindelijk niet de minste vorm van voldoening van hebt; kan je al wel eens de neiging hebben om het leven als zich herhalende vorm van kwelling te gaan zien. Je kan daar alleen aan ontsnappen, door je eigen weg te vinden en aanvaarden en te volgen en vooral door voor alles je tijd te nemen. Onrust is een slechte raadgever bovendien. In het licht van het wetenschappelijke wiel der eeuwigheid, hebben we tijd zat...maar ...rust, waar vindt je die...in de drukte van Rock Werchter of op het plaatsje van het plaatje hieronder : (alles is relatief, zo wist Einstein al). Het hoeft niet altijd 'groots opgezet' en met veel decibels te zijn deze zomer. U heeft ook vaker meer aan één diep gedicht dan aan een 25ste stationroman. Dank U voor Uw tijd en nodig al eens iemand uit om in kleinere kring naar muziek te luisteren bijvoorbeeld, vaak beter dan zware filosofische beschouwingen.  Alles is relatief. Maar toch.(ps.meer van dit onder categorie 'filosofie')

  octo 4/07/2009 zaterdag

  100_1239

  foto : deze kunstkenner klapte kunstminnend en ik klikte

  gastadvertentie : nieuwe dichtblog van expert kenner van nationale en internationale bundels van nu en vroeger op onze eigenste skynetblogs : Poetry from the Grave !moderne versie van de dode dichters almanak,alhoewel er sommigen nog leven en de blogger er geen verschil tussen ziet !

  http://williamfields.skynetblogs.be/  

   Een William Fields creatie.

 • Nog zoveel werk voor hen te doen !

  100_1201

  Nog zoveel werk voor hen te doen.

  Werk aan een betere wereld voor onze kinderen. Een pak werklozen erbij in ons land. Niet alleen in ons land, de beurzen beginnen weer te bibberen van de VS-werkloosheidscijfers. De ene keer lees je in één van ons kranten dat vele bedrijven na de zomer een deel mensen kwijt willen,  andere berichten spreken dat dan weer tegen. De armste wereld zal wel weer het grotste slachtoffer zijn. Toch is er werk bij hopen, genoeg voor iedereen en wordt er veel  werk gedaan dat niet zou hoefen.

  Gisterenavond zag ik gigantische fabrieken op TV, recyclage-en sloopbedrijven voor gebruikte legergeweren of voor het slopen van de koelkasten en tanks en… nog veel meer dat een leger zogezegd nodig heeft. ‘Zwaarden omsmeden tot ploegen’, het is nog altijd geen feit.  De legers uitrusten met infrastructuur om in Bangladesh en overal waar het land dreigt onder te lopen, dijken te bouwen, dat zou pas nuttig zijn.

  Misschien schiet het wel een beetje op met al die plannen om in hete landen van die zonneënergieparken op te richten en het transport meer op andere energiebronnen te laten bollen. We zullen dat eens opvolgen.  De hongerigen zich helpen voeden dan : opdoeken die handelsbelemmeringen die de arme boeren in het failliet drijven, lever hen landbouwbijstand en geef hen degelijke prijzen in plaats van militaire bijstand.

  Als iemand na al deze maatregelen dan nog zonder werk zit, geen nood.  Er moeten nog vele gezonde woningen worden gebouwd en rioleringen gelegd en al wat er al is moet onderhouden en vernieuwd worden…door al die mensen zonder wie niets gedaan wordt. Kijk naar de velden, de dorpen, de steden, de gebruiksvoorwerpen…alles kregen ze voor mekaar en iedereen heeft plannen om iets te bereiken, maar minder en minder mensen de middelen. Er werd niet rechtvaardig getaxeerd, men had geld nodig om op de beurs te verspelen, ziet U.

  Heeft iedereen al toegang tot het internet…weer een pak werk bij. Als we op de koopkrachtsstijging voor sommigen moeten wachten, kan dat nog wel enkele decennia duren, we zijn dat gewoon van heelder continenten uit te hongeren.

  We moeten onze kinderen een betere toekomst geven, zodat men tegen hen niet zal zeggen dat hun oude dag niet meer te betalen is. We moeten hen geen stresserende jobs opdringen, een leven lang lopende band en om ter snelst en goedkoopst, nee daar moeten we van af. Van imbiciele vormen van ontspanning ook, van onderwijs alleen in dienst van het bedrijfsleven. We moeten ze leren wat het echt betekenen kan, mens te zijn en mee te werken aan een prachtige wereld waarin je niet hoeft te vluchten in tal van soorten van drugs.  We moeten hen iets leren doen met de rust en de hen eigene creativitieit die ze in zich een leven lang kunnen ontdekken. Zodanig dat ook hun persoonlijke relaties daar zullen mee zijn gebaat. We moeten hen de kansen geven die ons ontnomen zijn, laat ons maar beginnen met de oorlog en armoede en culturele onwetenheid voorgoed uit deze wereld te verbannen.

  We moeten echt resoluut NU gaan beginnen bezig zijn met de wereld in andere richtingen te doen evolueren. Kan het niet met het huidige bestel, dan moeten we het maar proberen via de hieronder geciteerde maatregelen…of desnoods op basis van vrijwillig werken een dag.

  Welke maatregelen, welke eisen naar de toekomst en naar een uiteindelijk internationaal referendum hierover toe. Ik kan het misschien naar de organisatoren van de eerste massale Wereldmars tegen Vrede en Geweldloosheid sturen (zie filmpje vorig artikel)… een wereldwijde aktie van de arbeidende wereld is ook wel dringend nodig zijn om eens goed aan de boom van het establishment van de geldverkwisters te schudden. Ook daaraan kan gewerkt worden.

  overheden moeten durven ingrijpen en internationale afspraken maken rond echte vooruitgang : werkverschaffing, prijsbeheersing, omschakeling militaire industrie

  -per produkt één produktiegroep maken om sociaal desastreuze herstructureringen te stoppen

  -geen cado's aan sectoren, maar eigendomsverwerving door de gemeenschap

  -verbod van speculatie op voedsel,energie,.../stop casinobeursgebeuren

  -wereldwijd zelfde sociaal zekerheidssysteem en indexering lonen/rechtvaardige taxen

  -zelfde werk, zelfde loon, wereldwijd/toplonen naar beneden/huurprijzen halveren enz...

  -afbouw en ombouw militaire industrie, mettertijd andere taken voor 'defensie' octo3juli2009 vrijdag

  gastad :  http://www.kritischemassa.nl/ 

  Vanuit Nederland :Paul Scheer 's zoekmachine voor een betere wereld !

  plus FORUM-mogelijkheid, met dank aan Fernand van 't zinkend schip(hopelijk niet Fernand, ben optimistischer) http://www.hetzinkendschip.web-log.nl/

 • Wondermooi filmpje toekomstige Wereldmars

   

  World March for Peace2/10/09-2/01/10Filmpje

  Heel begeesterend filmpje over de plannen van de Wereldmars voor Vrede en Geweldloosheid.

  160.000km, vijf continenten,1miljoen deelnemers,500 instituten, forums, meetings, steun van een aantal prominente presidenten, artisten, festivals,...een mars door 90 landen

  http://www.worldmarch.ca

  http://www.youtube.com/watch?v=qT1G7KWIOKo

  Zeg het voort, mail het door enz...

  spread the wor(l)d !

  octo 01/07/2009 woensdag

 • Overwinning na Total(e)afdanking in Engeland

  Weer bewust voor U verzwegen, is de originele arbeidersstrijd van de arbeiders van de Total-Lindsey Rafinaderij in Engeland. Die journaals van ons worden met de dag meer 'dag allemaal'-achtig. Gelukkig bestaat er nog diepgravender journalistiek. Eigenlijk zouden we een facebook-group rond het brengen van eigen aanvullende berichtgeving moeten opstarten. Jef Lambrecht, bijna gepensioneerd VRT-journalist bond onlangs in een kranteninterview de kat de bel aan.

  Arbeiders staken massaal hun ontslagbrieven in brand en zetten hun staking verder. Het ABVV Antwerpen was solidair en in gemeensschappelijk vakbondsfront werd er een gemeenschappelijk pamflet opgesteld. De directie van Total moest op de ontslagen terugkomen.

   

  http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/07/01/lor.html

   octo 1/07/2009 woensdag