Wereld Economisch versus Wereld Sociaal Forum

100_0584 (2)

Nog voordat Opel om hulp vraagt, schrijven de premiers van dit land gezamenlijke bedelbrieven waarin ze centen en garanties beloven als General Motors toch maar in ’t landje blijft. Het doet toch een beetje denken aan de lijfeigenen van destijds die toch zo blij waren als ze op de grond van ’t kasteel mochten werken. 

Met baronnen kon je nog persoonlijk afrekenen, de 19de eeuwse fabriekseigenaars, je kende ze.  Maar wie zijn de grote aandeelhouders van de economische giganten ? De onzichtbare handen achter al die economisch slechte tijdingen, een deeltje daarvan, het Wereld Economisch Forum,is in Davos ,weer samen op een luxueus samenzijn aan 10.000euro de man.            Ze hadden weer nieuws voor de media, samengevat,’ de recessie zal de wereld nog armer maken’.             Maar wees gerust, ‘men werkt al reeds aan plannen voor de periode na de recessie’, laat men ons weten. 

Hoe men van plan is om uit die recessie te raken, daar is het kapitaalkrachtige clubje speculanten zo duidelijk niet over.  Het lijkt er sterk op dat men in het dooodlopende  straatje van protectionistische maatregelen en eindeloze ondersteuning van banken en bepaalde economische sectoren aan het terecht komen is.  Indien mijn buur schoenmaker is en de bedragen die ik hem regelmatig heb toegestopt om zijn zaak te redden, benaderen op een dag de waarde van zijn zaak…dan mag ik de eigendom daarvan toch wel claimen dacht ik ?  Er zijn zelfs ooit grote bedrijven voor een symbolische frank overgenomen.  Al diegenen die uitsluitend van hun aandelen leven, zijn juridisch wel zo afgeschermd dat hun persoonlijke eigendom en hun spaarcenten veilig buiten de waarde van hun fabrieken geparkeerd staan; voor als ze moesten failliet gaan.

Tot nog toe spelen speelt de Staat de reddende Engel, zonder ervoor met opbrengsten te mogen innen te worden beloond.  De gemeenschap en haar staat blijven bereid om de verliezen te socialiseren en de winsten te privatiseren, tot in het absurde toe : in het kader van de heilige concurrentiepositie zweren wij desnoods tot 70 te werken of drie dagen betaald door de A.A.(anonieme aandeelhouders in dit geval) en twee dagen door de dop. Wie zei er ook weer dat de neoliberale aanpak van de jaren tachtig op zijn retour zou zijn omwille van de ineenstorting van het financiële systeem…de zakken van hun strategen werden nog nooit zo gevuld.   In Davos zal men niet afspreken van de loonnormen wereldwijd te standardiseren en de speculatie in de bankwereld en beurswereld te verbieden of de wapenindustrie te reconverseren. In Brazilië is er gelukkig nog een Wereld Sociaal Forum bezig dat uiteindelijk wel eens wat meer zendtijd & leestijd zou moeten krijgen. Sommige linken op mijn skynetblog zijn er via de mensen ter plaatse al druk mee bezig merk ik.

 octo 28/01/09 

Commentaren

  • De meest belangrijkste saneness hiervoor is het verwarmen van de openbaar te maken uit de roodgloeiende ra , de zode , kan de oorzaak ook handig zijn atmosferische fronten en nog veel meer .

  • De meest fundamentele reden door ondanks dit is de uitdrukkelijke verwarmen van de roodgloeiende ra , de aarde , kan de gelegenheid ook gebruikt worden atmosferische fronten en nog veel meer .

  • De meest primaire saneness hiervoor is het verwarmen van de zephyr van de hete ra, het vuil , het optreden kan ook dienen atmosferische fronten en nog veel meer .

De commentaren zijn gesloten.