Paramilitair extreemrechts Tsjechië Hongarije

100_0334

foto : allemaal slachtoffers WOII uit één Belgisch dorp

Paramilitair extreemrechts in Centraal Europa !

 

Weer een stapje achteruit met de wereld. Niet alleen elementen die vanzichzelf  denken tot de linkerzijde te behoren en in 2008 al meer dan 1100 auto’s in brand hebben gestoken, zorgen voor nodeloos geweld dat de gewone mens vervreemd van elk zinnig verzet.  In Tsjechië en Hongarije blijkt de jacht op zigeuners zoals ten tijde van het bourgeoisfascisme van de nazis weer te zijn opgedoken. In die mate dat zigeuners ook al tegenmilities vormen. In Tsjechië noemt één zo’n extreemrechtse paramilitaire groep zich ‘extreemrechtse arbeiderspartij’.

In Tsjechië noemt één zo’n extreemrechtse paramilitaire groep zich 'extreemrechtse Arbeiderspartij', dezelfde leugen als destijds in de afkorting van NSDAP van de nazis misbruikt.

 

 

http://mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2[art_id]=23550&cHash=defdae392f 

 

Alsof dat nog niet genoeg was, is er ook een grensconflict tussen Kroatië en Slovenië in de maak en is Kosovo is nog altijd niet erkend door Servië.  Normaal gezien zijn het altijd een aantal jonge of oude heethoofden en verzuurde jonge en ouderen die geweld steunen als middel om grensproblemen (schijnproblemen) op te lossen.  Niet alleen in Centraal Europa steken oude barbaarse methoden het hoofd weer op.  Het ‘democratische’ Israël en Palestina hebben nooit iets anders gekend en slagen er nog altijd niet in van één gebied te vormen. In de zogezegde jonge democratieën in Afrika of Thailand en vele andere landen gaat men na elke verkiezing over tot moorden en plunderen onder het masker van etnicitieit of religie of omdat je tot een politieke groep behoort.  Onder het mom van nationale ‘democratische verkiezingen’ komen de grootste schurken hun termijn uitdoen. Hoog tijd om de wereld als één land te gaan regeren met een aantal programmapunten die het programma van de rechten van de Mens op een planetaire schaal kunnen verwezenlijken. Je kan het programma al op het internet lezen en er voor stemmen of jezelf opgeven als kandidaat voor één van de projekten-drietalig programma op :   

http://www.bloggen.be/conscience2008/ 

een filosofische oefening in een soort inspraak en democratie van een andere soort, in het licht van wat er na 1929 gebeurde, zeker geen overbodige luxe

Een heel typisch politiek voorbeeld van wat populistische en poujadistische partijen kunnen aanrichten ?

http://www.blokbuster.be/site/bb/htdocs/modules/news/article.php?storyid=213

verdere info over Gaza

http://www.socialisme.be/lsp/archief/2009/01/02/gaza.html

http://www.pvda.be/nl/nieuws/artikel/article/verklaring-partijbureau-pvda-stop-de-slachting-in-gaza.html

http://www.sap-rood.be/cm/index.php?view=article&id=894%3AGaza%3A+stop+de+terroristische+staat+Isra%C3%ABl%21&Itemid=53&option=com_content

 

 

octo

De commentaren zijn gesloten.