Oorzaken kruisweg vdheer Leterme Y

DSCN0514

De voorspelbare termijn van Leterme

De enige keer dat ik die man in levende lijve zag, was op weg naar Frankrijk in de ronde van Vlaanderen tijdens een preëlectorale koorts.  Als kandidaat premier moet je laten zien dat je een geweldige sportfanaat bent.  Roze trui incluis dus van doortocht naar doortocht met chauffeur in dienstwagen de luxe. Te veel gewed op de kiezers van de partij die andere partijen zo bang maakt dat ze allen om ter ‘Vlaamscht’ willen zijn. Een winkelier gaat toch geen ‘merde’ gaan verkopen als een vierde van zijn misleide kiezers daarom vragen ?

 

Toch is het die onnozele staatshervorming die  de regeringsvorming negen maanden lang deed duren…nationalistische kommer en kwel verzuurde het land…en tegen dat er dan toch een regering was in maart waren de duidelijkste voortekenen van de naderende beursmoerassen al te zien.  Maar nee, de seperatisten zonder dat ze  het wel en niet wisten, bleven maar zagen onder mekaar en met de broeders en zusters en kameraden van de andere gewesten. De koning deed overuren  en de nachtelijke vergaderingen geen wonderen.  Iedereen die werkte bleef zijn loon trekken, de anderen een alternatief en de kinderen liepen school.

 

Toen de ernst van de financiële crisis duidelijk werd en de overvlaamse reflex eindelijk afgeworpen, kregen we warempel de indruk dat de premier net als de vorige premier Verhofdstadt een jaar eerder het land aan het redden was.  De fel door de media en tegenstanders geplaagde Leterme kreeg lof van veel kanten wegens het redden van de nationale trots, Fortis, zo werd gezegd.  Ik dacht toch dat Fortis een privébank was, hoe kan dat dan een ‘nationale’ trots zijn ?  Vroeger waren we trots op de ASLK, staatsbank, met zijn voordeliger leningen…dus een groot deel onder de mediaslikkers had liever gehad dat Fortis een staatsbank zou geworden zijn…als je ziet in wat een rotzooi de meeste grote banken zich laten verzeilen hebben.  Zelfs de premier verloor 800.000belgische frank in CityBank, hij die eens 800.000 stemmen had gekregen. In plaats van al die uitwasssen dus aan banden te leggen, verkocht hij Fortis in plaats van eigenzinnig voor een echt Belgische staatsbank zonder corruptie te gaan.

Dat komt ervan als je meent te moeten meedoen met de andere neoliberale denkers in Europa en met de gevestigde belangen die het geld op de beursen lieten in rook opgaan.  Had toch voor je eigen menig uitgekomen en leiding gegeven in plaats van nu slachtoffer te worden van al diegenen die je wegwillen omdat je nu eenmaal niet anders meer kon dan je in nesten werken Yves ! Voor ons ben je niet minder bekwaam dan andere premiers.  Twintig miljard euro voor de bankwereld, veel cado’s voor het patronaat en een beetje minder elektriciteitsrekening voor ons, beetje supplementen hier en daar ook, moet gezegd.  Wat je regering echt om zeep hielp is dat niet ook dat altijd beslissingen afkondigen die niet gezamenlijk gedragen werden en binnen de week terug naar af gingen.  Beterschap gewenst. We moeten er, zelfs als jij van de tribune verdwijnt ook niet op rekenen dat Fortis een bank van de gemeenschap wordt zeker ?  Blijf nog maar aan tot de volgende verkiezingen in juni, dan kunnen we alles samen verkiezen, kosten en campagnegeld uitgespaard.  Alvast nog een internettip voor hoe verkiezingen dan wel weer op een andere manier zouden kunnen nu dit door allerlei machten geplaagde landje weer eens aan iets eendrachtig toe is.   Met jou ervaring zie we je wel op een nieuw project zitten, maar  maar doe je rit maar uit tot juni jong. En dan een jaartje Toscane ?

Ah ja de tip nog :  http://www.bloggen.be/conscience.2008

octo 18/12/2008

19/12/08  Hysterie in Vlaamse krantenkop HLN,

daarom :

Betere krantenkoppen dan de hysterische van deze week

Nog even en de onfortuinlijke, overijverige overheidsambtenaar Yves L. wordt door een menigte opgepakt. ‘Eén man gijzelt hele land’ titelt HLN bombastisch. Zoveel drukte om een paar telefoontjes of mails.  Iedereen opeens een fatsoenridder die het reeds verkochte openbare bezit en de privébanken op zijn manier meent te kunnen redden. Zelfs een verstokt rechts vlaamsnationalist die tegen het standpunt van het  VBelang in het nut van openbare banken inziet, sprak op TV. Pssst, stillekes, er leven nog mensen op de planneet, niet teveel lawaai maken !

 

Hebt u mijn 700miljard dollar gezien ?

http://mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2[art_id]=23459&cHash=f8a16ccd72

 

 

Rare oplossing voor honger in Ethiopië

http://mo.be/index.php?id=63&tx_uwnews_pi2[art_id]=23416&cHash=f28234139f

 

Breng ook eens een bezoek aan de vele sociale journalisten in binnen-en buitenland of aan de cultuurkenners in één van de linken…verbreedt U horizon, voor de navelberichtgeving in het belang van ?????uw zicht verduistert.  Link jezelf een wereldreis.

De commentaren zijn gesloten.