Koop een krant lees geen walgblad!

Afbeelding 073

Eén bepaalde krant in dit land slaagt er bijna dagelijks in van de ene of andere walgelijke moord door de hoofden van miljoenen mensen te jagen.  Weinig achtergronden bij binnen-en buitenlands nieuws.  Dé nieuwtjes over de sterren.  Als er een oorlog of ramp is, de schokerendste foto’ s eerst. Zoveel mogelijk vuile was van iedereen verzamelen, dat is in !  U wil een mening die eerst uw buik en dan uw hoofd aanspreekt, we kauwen ze wel even voor U voor.  Uw wil een groot advertentiebereik ? We houden ze wel dom.

 

Waarom moeten we ons eigenlijk bezig houden met al die persoonlijke moorden uit geldbejag of de ontaarding van menselijke driften in doodslag ? Je draagt dat eigenlijk overal mee rond en het beïnvloedt een mens meer negatief dan je voor mogelijk houdt, denk ik. Zijn er niet al genoeg activiteiten die ons afleiden van te ontdekken hoe de wereld reilt en zeilt ? 

 

Slaag eens de pagina’s open waar hetgeen op TV komt, wordt aangekondigd…er zijn dagen waar je moet zoeken om een waardevolle documentaire of een inhoudelijke film te vinden.  Altijd wordt er wel ergens een wapen bovengesleurd of koestert iemand moordplannen.  Ik heb uitzonderlijk niks tegen een etisch verantwoorde detectivefilm, maar ook in dat genre is de bijdrage aan de beschaving in ‘t algemeen enorm klein. 

 

De toekomstige rioolkrantlezer wordt nu al gepamperd. Al die speelgoedspelletjes die geweld promoten hebben nog maar pas een geweldige afzet gevonden.  Dat Sint Niklaas zich nog niet opgehangen heeft, daar kan ik echt niet bij.  De show van laag allooi moet blijven doorgaan. Onze kinderen moeten toch  als het ware geschoold worden om naar al die rommel te blijven kijken en al die shit te blijven kopen en dan dé krant te kopen die ze de indruk geeft dat de wereld die ze beleven de enige en echt mogelijke is.  Daarom ook als er in zo’n krant dan kritische mensen dan toch eens niet uit de actualiteit te houden zijn, dat die dan voor het woord links het woord ‘extreem’ aangemeten krijgen.  Diegenen die bij ons de bommen maken en diegenen die ze doen afgooien zijn nooit de ‘extremist’.   Allemaal normaal.

 

Een belangentwist onder de verdeelde Westerse mogendheden en laat ons zeggen China…na decennia sluipende indoctrinatie kreeg men zelfs  normaal gezien kritische mensen gisteren zover van te vragen om troepen te sturen om…ja om wat…om een gelijkspel in die verdoken wereldoorlog af te dwingen.  Sluiten die wapenhandel, stop de munitieproduktie, eens en voorgoed…heel de wereld heeft regeringen nodig die zulk een maatregelen opleggen. We weten al jaren dat die smeerlapperij anders nooit stopt.  Als je verkeerd geparkeerd staat of je hebt je gordel niet aan, dan zijn ze daar rapper bij, dan een ketting rond een wapenfabriek te hangen , die staatsapparaten overal.

 

Omdat het van bovenaf er toch niet van komt, stuur eens een mail naar diegenen waarvoor je gekozen hebt of zet het als agendapunt op de vakbondsvergadering morgenvoormiddag, U die voor onze belangen gekozen bent en snapt dat de belangen van anderen ver weg, ook onze belangen dienen.  Wacht niet totdat er op betogingen vandalenstreken gebeuren om het onrecht in de samenleving bespreekbaar te maken.  Wacht niet altijd op het parlement of regering, maar toon je betrokkenheid en je eigenwaarde op welke manier dan ook…door een betere krant te kopen.

Octo 9/12/08

 

Commentaren

  • The thing is, dear Octo, dat goeie kranten en tijdschriften in Vlaanderen al enkele jaren verleden tijd zijn. Vroeger waren ze zuil- en partijgebonden, nu hoe langer hoe meer commerciële vehikels. Ik erger mij bij momenten dood aan de zelfverklaarde kwaliteitspers (De Standaard, De Morgen, Knack). Vandaag pakt ook De Morgen weer Laatste Nieuws-gewijs uit met die kindermoordzaak. Diezelfde Morgen heeft in zijn weekendkrant een Media-katern (!): van navelstaren gesproken. Om nog te zwijgen van alle "lifestyle"-bijlagen, waarbij ik mij afvraag: wie is daarvan eigenlijk het doelpubliek, behalve het management van de krant en dat soort volk. De echte kwaliteit komt in al die kranten en tijdschriften nog bijna uitsluitend van externe opiniemakers. Enfin, zo kan ik nog wel een tijdje doorgaan, maar YO!: ik ga de prei stoven!
    Cheers. Ivan

    ziens niet vs het toeval dat de interessantste opiniebijdragen van buitenstaanders komen in

De commentaren zijn gesloten.