Nog meer verarming te verwachten ?

Is het bobijntje van het spekulatiekapitaal bijna af ?

Op de rug van duizenden mensen die een huisje wilden afbetalen en met een opeenstapeling van oorlogsschulden (de winsten zijn voor bijna uitsluitend Britse en Amerikaanse bedrijven), graaft het financieëel monetair systeem zijn eigen graf. Dit alles is niet alleen en krisis van het banksysteem, maar ook een krisis die ondernemingen en individuen verplichtte van zich hopeloos in de schulden te steken.  De ekonomische politiek van zich te verrijken op de rug van steeds minder arbeiders (de massale ontslagen en delokalisatie van de afgelopen jaren), leidde ertoe dat nu de 'overproduktie' (het niet kunnen terugkopen van hetgeen er geproduceerd wordt) in de vorm van een recessie toeslaat.

Om zichzelf schandalig te kunnen blijven verrijken, dienden de gewone mensen te worden verarmd, daarom is wat er nu met de ekonomie aan 't gebeuren is niet zomaar een krisis van het financieël systeem. Als de ekonomische eliminatie van de konkurrenten op een nooit geziene schaal toeslaat, betekent dit dat nog minder mensen en multinationals het voor het zeggen hebben en er nog meer mensen een verarming te wachten staat. Om de ekonomische oorlog te kunnen winnen is er steeds meer profijt en maximumwinsten nodig...en daar loopt het spaak.

Niet de banken, maar de clienten van de banken moeten worden gered, hopelijk kan dat nog via het voorlopig enig mogelijke reddingsmiddel : het internationaal oprichten van een openbare bank. De modale media leggen de schuld van de monetaire krisis bij de beleidsmakers om rond de ware oorzaken van deze krisis te kunnen zeilen. Alle grote internationale geldreguleringsorganismen komen dit weekend bijeen (G7,IMF,WTO) om internationale afspraken te maken, benieuwd naar de lapmiddellen die ze zullen voorstellen. Zoals in 't verleden zullen die maatregelen gericht zijn tegen de ontwikkeling van de derdewereldlanden en ten gunste van het neoliberalisme met een sausje retoriek erover, in de zin van 'als we niets doen, dreigt er enorm jobverlies'.  Men vergeet er dan wel altijd bij te zeggen dat de belastingscenten gaan dienen om de toplaag van de rijksten der aarde hun positie veilig te stellen.  Het geld gaat niet terrechtkomen in de échte ekonomie, in onze zakken, we zullen er niks mee kunnen kopen, integendeel, we zullen de toplaag der rijken via ons belastingsgeld nog meer toespelen...en zij zullen er wel voor zorgen dat al dat geld niet voor de heropleving van de ekonomie dient, maar dat het IN ROOK OP DE BEURZEN VERDWIJNT.

De weg naar een alternatief voor deze rotzooi, krijgt een unieke kans.

Het imperialisme denkt dat het zich ongestraft de grondstoffen, de arbeidskrachten enz...van heel de wereld eigen kan maken.  Ook moderne slaven kunnen in opstand komen.

octo

 

 

De commentaren zijn gesloten.