Filosofie in het dagelijkse leven

Je kan veel filosofisch ingewikkelde artikels gaan lezen als je de zin van 't leven wil snappen...maar ook van de filosofie heeft men veelal wiskunde gemaakt of een onontwarbare nihilistische knoop zonder blijdschap en toekomst. Zo eentje als de wereld-monetaristen ons bieden.

Wie zijn die mensen wiens fortuin moet gered worden de dag van vandaag ? Kent iemand hun namen ? De fiscus misschien ?  Wie neemt de beslissingen om banken te nationaliseren met ons spaargeld ? Een groepje mensen van diegenen die U verkoos ? Wat had er niet allemaal kunnen worden gedaan met het geld dat zij in rook deden opgaan ? Weer een interresant hoofdstuk erbij voor het boek 'godverdomse dagen...' van Dimitri V. 

Ik herlees m'n filosofische artikels op http://users.skynet.be/octo en heradem, er moeten toch ook nog hemelse dagen op een hemelse planeet mogelijk zijn.

Dagen om een andere taal dan die van de machthebbers te leren, want zij kennen alleen hun taal en die van de beurs... en die van het hart, misbruiken ze om ons vanalles wijs te maken, vrees ik.

octo

De commentaren zijn gesloten.